Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Boštjan Vasle nastopil funkcijo guvernerja banke Slovenije

Mag. Boštjan Vasle, ki ga je Državni zbor 19. decembra 2018 na predlog predsednika Republike Slovenije imenoval za novega člana Sveta Banke Slovenije - guvernerja, z današnjim dnem prevzema položaj. S tem se zapolnjuje mesto v petčlanskem Svetu Banke Slovenije, ki ga poleg Vasleta sestavljajo še viceguvernerji dr. Primož Dolenc, mag. Irena Vodopivec, mag. Marko Bošnjak in mag. Jožef Bradeško.

Boštjan Vasle nastopil funkcijo guvernerja banke Slovenije

Mag. Boštjan Vasle, ki ga je Državni zbor 19. decembra 2018 na predlog predsednika Republike Slovenije imenoval za novega člana Sveta Banke Slovenije - guvernerja, z današnjim dnem prevzema položaj. S tem se zapolnjuje mesto vpetčlanskem Svetu Banke Slovenije, ki ga poleg Vasleta sestavljajo še viceguvernerji dr. Primož Dolenc, mag. Irena Vodopivec, mag. Marko Bošnjak in mag. Jožef Bradeško.

Mag. Vasleta je Državni zbor potrdil na tajnem glasovanju z 51 glasovi podpore. S tem je po Francetu Arharju, Mitji Gaspariju, Marku Kranjcu in Boštjanu Jazbecu postal peti guverner Banke Slovenije. Mandat guvernerja traja šest let in je lahko ponovno imenovan.

Življenjepis Boštjana Vasleta je na voljo v priponki.

Lep pozdrav,

BANKA SLOVENIJEEvrosistemOdnosi z javnostmiE-naslov:pr@bsi.siInternetni naslov:http://www.bsi.si

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!