Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Ženska leta 2018 je diplomantka Višje strokovne šole DOBA, Polona Lah

s ponosom sporočamo, da je bila za žensko leta 2018 izbrana diplomantka Višje strokovne šole DOBA, Polona Lah. Žensko leta že tretje leto izbirajo bralci revije Zarja. Svečani dogodek je potekal v ponedeljek, 7. januarja 2019, v SNG Operi in baletu Ljubljana, nominiranke pa je v predsedniški palači sprejel tudi predsednik Borut Pahor.

Spoštovani uredniki in novinarji,

s ponosom sporočamo, da je bila za žensko leta 2018 izbrana diplomantka Višje strokovne šole DOBA, Polona Lah. Žensko leta že tretje leto izbirajo bralci revije Zarja. Svečani dogodek je potekal vponedeljek, 7. januarja 2019, v SNG Operi in baletu Ljubljana, nominiranke pa je v predsedniški palači sprejel tudi predsednik Borut Pahor.

Kdo je Polona Lah?

Je vodja projektov v mariborskem domu starejših Danice Vogrinec, sicer pa tudi v svojem prostem času zelo aktivna humanitarka, ki je lani javnosti postala prepoznavna po odprtem pismu, s katerim je opozorila na revščino slovenskih otrok.

Skupaj s sodelavci je organizirala brezplačno počitniško varstvo za sedemsto šolarjev kar v domu starejših, ki je bil lani izbran za najboljšo tovrstno ustanovo v Evropi. V prostem času vodi Mladinsko gledališko skupino Kulturnega doma Pekre – Limbuš in je predvsem predana humanitarka in ena redkih, ki si upajo javno povzdigniti glas proti politiki, ki ne deluje v dobro državljanov.

Ob prejemu nagrade je Lahova povedala: "Prepričana sem, čeprav je morda videti drugače, da je Slovenija polna srčnih, pametnih, zrelih, odkritih ljudi, ki smo sposobni zagotoviti, da bomo skupaj živeli v miru, da se bomo skupaj postarali, in da bo življenje, ko bomo stari 70, 80 ali 90 let, še vedno lepo."

Med nominirankami je bilo ob Poloni Lahše 9 izjemnih žensk, ki se lahko pohvalijo s posebnimi dosežki in si prizadevajo za boljši svet. Več v članku naMMC RTV SLO.

Višja strokovna šola DOBA je v lanskem letu praznovala 20 let. Z jasno usmeritvijo, ki temelji na nenehnem razvoju in inoviranju, Dobinem modelu online študija, pestri izbiri sodobnih programov ter praktičnosti znanj in profesorjev, je danes višja strokovna šola z največ diplomanti v Sloveniji, šteje jih že 4087.

Predvsem smo ponosni na naše študente in diplomante, ki so prejeli različna priznanja, priznanje za naj poslovno asistentko so prejele že tri naše diplomantke – Tanja Vogrinec, Natalia Zorko in Polona Lah. Lani smo na višji šoli prejeli tudi priznanje Skupnosti Višjih strokovnih šol za kakovostno 20-letno delo.

Polona BalohSLUŽBA ZA ODNOSE Z JAVNOSTMIT+386 (0)2 228 38 59M+386 (0)41 257 467

Žiga Zivulovic jr./Bobo

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!