Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Visokopoetske iluzije: kinotečni program od 14. do 20. januarja

torkov termin je v Slovenski kinoteki rezerviran za slovenski film. V sklopu večera Slovenskega filmskega arhiva si bomo ob 18. uri ogledali Hladnikov erotični triler Ubij me nežno (1979), ob 20. uri pa po istoimenski literarni predlogi Iva Zormana posnet film Draga moja Iza (Vojko Duletič, 1979).

Spoštovani, torkov termin je v Slovenski kinoteki rezerviran za slovenski film. V sklopu večera Slovenskega filmskega arhiva si bomoob 18. uriogledali Hladnikov erotični trilerUbij me nežno(1979),ob 20. uripa po istoimenski literarni predlogi Iva Zormana posnet filmDraga moja Iza(Vojko Duletič, 1979).

Cikel: Družinske vezi V sklopu ciklaDružinske vezibo vsredo, 16. januarja, ob 20. urina sporedu mojstrovina tajvanskega cineasta Edwarda Yanga,En, dva(2000). Včetrtek, 17. januarja, ob 21. uripa bo na ogled še delo legendarne "babice francoskega novega vala" Agnès Varda,Sreča(1965).

Sreča (Agnes Varda, 1965)

Sodobni ples na filmu "Posebnost filmov, ki odslikavajo polje giba in sodobnega plesa, sta svojevrstna liričnost in atmosferičnost, ki delujeta kot poetizirana iluzija na meji med kolektivnim zgodovinskim spominom in lastno telesno izkušnjo plesalcev/gibalcev." (Matjaž Mrak) Vsoboto, 19. januarja, ob 20. uripripravljamo v Slovenski kinoteki v sodelovanju sPlesnim Teatrom Ljubljanaposebno projekcijo kratkih filmov, ki jih tematsko povezuje sodobni ples. Na ogled bodoVašhava(Sašo Podgoršek, 2014),Circulat(Matjaž Mrak, 2016),Ko sem se pogledala navzdol(Branko Potočan, 2017),Sotto(Ina Ferlan, 2016) inThe True Nature of Happiness(Svetlana Dramlić, 2013). Projekciji sledi pogovor z avtorji Matjažem Mrakom, Ino Ferlan, Brankom Potočanom in Svetlano Dramlić.

Sotto (Ina Ferlan, 2016)

Kinotečna matineja: Ne čakaj na maj Na kinotečni matineji, ki bo na sporedu vnedeljo, 20. januarja, ob 17. uri, bomo simpatične maturante iz ene najuspešnejših domačih komedij vseh časov –Vesne(František Čap, 1953), tokrat že kot študente spremljali v njenem nadaljevanjuNe čakaj na maj(František Čap, 1957). V središču zgodbe sta ponovno Vesna in Samo, dogajanje pa je postavljeno v gorski hotel, kamor se študenti odpravijo med zimskimi počitnicami.

Ne čakaj na maj (František Čap, 1957)

Fokus: Von Trierjev svet dobrega in zla Vnedeljo, 20. januarja, ob 19.30 urise s projekcijo celovečernega prvenca Larsa von Trierja, znanstvenofantastične kriminalkeElement zločina(1984), podajamo na popotovanje po režiserjevem svetu dobrega in zla. Dežurniprovocateurinenfant terriblesodobnega evropskega filma nas bo skozi svoj opus soočil z (neprijetnimi) resnicami in dilemami sodobne (zahodne) družbe, človeške narave in same filmske umetnosti.

Element zločina (Lars von Trier, 1984)

Spored vseh filmov tega tedna si lahko ogledate nawww.kinoteka.si Vabljeni v Kinoteko, vabljeni na film!

Slovenska kinoteka Miklošičeva cesta 28 1000 Ljubljana 01/4342520 www.kinoteka.si press@kinoteka.si

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!