Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Medijsko sporočilo - najava 3. koncerta Zvoki mladosti

V januarju Glasbena šola Nova Gorica nadaljuje s koncerti iz cikla Zvoki mladosti. Na tretjem koncertu šeste sezone bosta nastopili dve nekdanji učenki, ki sta študij glasbe nadaljevali, ga zaključili in se sedaj profesionalno ukvarjata z glasbo. Na koncertu komorne glasbe bosta nastopili violinistka Mojca Batič inharfistka Tea Plesničar, kot posebna gostja bo z njima zaigrala oboistka Ana Souza Leban, ki prihaja iz Tolmina in poučuje na tamkajšnji Glasbeni šoli ter v Idriji. Glasbenice so se spoznale v Glasbenem društvu NOVA, pri katerem so bile aktivne v okviru simfoničnega orkestra Filharmonija NOVA, in od takrat pogosto sodelujejo skupaj.

Spoštovani!

V januarju Glasbena šola Nova Gorica nadaljuje s koncerti iz ciklaZvoki mladosti. Na tretjem koncertu šeste sezone bosta nastopili dve nekdanji učenki, ki sta študij glasbe nadaljevali, ga zaključili in se sedaj profesionalno ukvarjata z glasbo. Na koncertu komorne glasbe bosta nastopiliviolinistka Mojca Batičinharfistka Tea Plesničar, kot posebna gostja bo z njima zaigralaoboistka Ana Souza Leban, ki prihaja iz Tolmina in poučuje na tamkajšnji Glasbeni šoli ter v Idriji. Glasbenice so se spoznale v Glasbenem društvu NOVA, pri katerem so bile aktivne v okviru simfoničnega orkestra Filharmonija NOVA, in od takrat pogosto sodelujejo skupaj.

Na programu bodo dela:

F. Mendelssohna-Bartholdyja, C. Saint-Saёnsa, J.-D. Alarda, J. Iberta, D. Šostakoviča in T. O’Carolana.

˜˜˜

Glasbena šola Nova Gorica je v tem šolskem letu, ko praznuje 70-letnico delovanja, cikel Zvoki mladosti nekoliko drugačeoblikovala. Nastopajoči na teh večerih so nekdanji učenci šole, ki so izbrali glasbo za poklicno pot, so študij glasbe končali in sedaj se udejstvujejo tudi koncertno. Cikel Zvoki mladosti v svoji 6. sezoni ohranja poslanstvo: otroke in mlade z Glasbene šole Nova Gorica koncertno izobražuje v zrelo in razgledano občinstvo.

˜˜˜

Program in kratke opise glasbenic z njihovimi referencami najdete v priponki.

Vstopnine ni.

Vljudno prosimo za najavo koncerta v vašem mediju.

Z lepimi pozdravi,

Pisarna za odnose z javnostmi

Glasbena šola Nova Gorica

Cankarjeva ulica 8, 5000 Nova Gorica

+386 31 371 747

www.gsng.si

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!