Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

6. SALON PENEČIH VIN LJUBLJANA

Čez mesec dni se bo v Ljubljani iskrilo od žlahtnih mehurčkov

6. SALON PENEČIH VIN

LJUBLJANA

NAJAVA

Čez mesec dni se bo v Ljubljani iskrilo od žlahtnih mehurčkov

6. Salon penečih vin Ljubljana, ki je del mednarodne mreže Salon of Sparkling Wines, bo v petek, 15. februarja, med 15. in 21. uro. Lociran bona atraktivnilokacijiv srcu prestolnice - tokrat prvič v Hotelu Slon, ki nudiodlične pogoje za predstavljanje penečih vin na najvišjem nivoju in jeobenem atraktivenin zanimivza (domače in tuje) obiskovalce. Na salonu, s katerim odpiramo dogajanja na ljubljanski vinski sceni v tem letu, se bo predstavilo do40 vinarjev. Del salona bo namenjen ponudbi izbrane kulinarike, ki se odlično družij s penečimi vini. Sestavni del salona bodo tradicionalno tudi vodene degustacije in veliko mednarodno ocenjevanje penečih vin. Direktor salona je Rado Stojanovič, katerega podjetne RadoStne prireditve salon soorganizira skupaj s podjetjem Genius loci design d.o.o.

KOORDINATE

Datum:petek, 15. februar 2019

Delovni čas:med 15. in 21. uro

Lokacija:Hotel Slon, Ljubljana

Cena vstopnice:25 eur/ 20 eur v predprodaji/ 15 eur za študente (omejena količina)

Prodaja vstopnic:Eventim (predprodaja), recepcija salona (na dan prireditve)

MEDNARODNO OCENJEVANJE

Število penečih vin in število vinarjev, ki imajo v svojem portfelju peneča se vina, se v zadnjih letih vztrajno povečuje, zato smo se odločili, da dosedanji model ocenjevanja nadgradimo tako, da omogočimo udeležbo na ocenjevanju vsem vinarjem, tudi tistim, ki se ne bodo predstavili na nobenem od salonov. S tem, ko ocenjevanje odpiramo tudi nesalonskim vinarjem, bomo dobili večji nabor penečih vin in s tem tudi širši pregled nad stanjem na področju penečih vin. Zato želimo ocenjevanje, ki ima mednarodni karakter, nadgraditi z razgrnitvijo rezultatov in razpravo o stanju in trendih na (slovenski in hrvaški) vinski sceni.

Rezultati ocenjevanja bodo dvo- nivojski, kar pomeni, da bodo vina razvrščena na dva načina in da bomo podelili dve vrsti priznanj: salonska priznanja – za uvrstitev v sklopu posameznega salona; velika priznanja mreže – za skupno, generalno uvrstitev.

VEČ INFORMACIJ

dr. Nina Levičnik

E nina@geniuslocidesign.eu

M 031 60 70 60

Foto: Julio Frangen

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!