Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

BERT DOCKX – TRANSIT Bert Dockx, kitare, efekti, glas

Koncert • Mali oder Narodnega doma Maribor ponedeljek, 21. januar, ob 20.30

BERT DOCKX – TRANSIT

Bert Dockx,kitare, efekti, glas

Koncert • Mali oder Narodnega doma Maribor

ponedeljek,21.januar, ob 20.30

Strasten vokal, prežemajoča prisotnost, prostor za improvizacijo, ekstaza trenutka in predvsem takšna kitarska igra, da jo je pravo veselje slišati!

Po dveh nadvse uspešnih nastopih sijajnega belgijskega trojca Dans Dans se v letu 2019 v Maribor vrača njihovkitarist Bert Dockxs samostojnim programom. Dockx se je proslavil tako v jazz-rockerjih Dans Dans, kakor tudi v enem najbolj priljubljenih bandov Belgije, ikonoklastičnih The Flying Horseman, samostojni nastopi s kitaro pa so vselej bili njegova stalnica in skrbno varovana skrivnost.

Toda album Transit (Unday records, 2018) je svojevrstna mojstrovina, ki razblinja vse predstave o tem kako naj bi zvenel kitarski nastop, temelječ na znanih songih. Še posebej zato, ker tavečno inovativni glasbenikiz razkričanih klasik kot so denimo Albatross (Fleetwood Mac), I’m On Fire (Bruce Springsteen), I Shall Be Released (Bob Dylan), Sinnerman (Nina Simone) in mnogih drugih iztisne vidike, za katere sploh niste vedeli, da so tam. V pesmi mu uspe vtkati povsem samosvoj pristop in jih tako narediti nove, sveže, lastne…

Kdor je slišal Berta Dockxa nastopati z Dans Dans ali z The Flying Horseman, bo vedel, kako navdihujoči in atmosferični so njegovi nastopi.

VEČ O KONCERTUinVSTOPNICAH.

Vstopnice:10 € / 8 € za študente (spletni nakup)

Informacije in prodaja vstopnic:

NARODNI DOM MARIBOR, vsak delavnik od 10.00 do 17.00, v soboto od 9.00 do 12.00 ter uro pred prireditvijo

telefon:(02) 229 40 11• 229 4050 • 040 744 122 • 031 479 000 •vstopnice@nd-mb.sispletna prodaja vstopnic

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!