Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Vabilo na predstavitev novih otroških del Mladinske knjige

poleg obilice snega se bodo mladi v teh dneh razveselili štirih novih knjig, med katerimi so tri dela izpod peresa domačih ustvarjalcev – pisateljev in ilustratorjev.

Spoštovani,

poleg obilice snega se bodo mladi v teh dneh razveselili štirih novih knjig, med katerimi so tri dela izpod peresa domačih ustvarjalcev – pisateljev in ilustratorjev.

Skupaj z njimi jih bomo predstaviliv četrtek, 24. januarja 2019, ob 11. uriv knjigarni Konzorcij, Slovenska 29, Ljubljana.

Ob 90. obletnici rojstva pisatelja Lojzeta Kovačiča je v zbirki Velike slikanice po več kot pol stoletja od prve izdaje izšla kratka zgodbaDva zmerjavca. Zatojubilejno priložnost je še vedno aktualni in humorni zgodbi iz vsakdanjega življenja otrok novo podobo vdahnila ilustratorkaAna Zavadlav.

Večno aktualne so tudi zgodbe enega najbolj priljubljenih pisateljev na svetuRoalda Dahla. Med slovenske bralce tokrat prihaja njegovo fantazijsko deloBine in milinci, ki ga je ilustriralQuentin Blake, v slovenski jezik pa prevedlaAna Barič Moder.

Lov za templjarskim zakladomje napeta pustolovska dogodivščina, ki se dogaja na domačih tleh. Njen avtor je pisateljMilanPetek- Levokov, ki je bil s tem romanom nominiran za nagrado modra ptica. Ilustracije v knjigi so nastale v mojstrski delavniciIgorja Šinkovca.

Predstavitev bomo zaključili z didaktično slikanicoLarino potovanje, ki jo je na podlagi svojih izkušenj, kot logopedinja in mama, napisalaJasmina Vojsk Jakofčič. Zgodba deklice Lare, ki jo je upodobila ilustratorkaBojana Dimitrovski, se prepleta z igrivimi vajami za razgibavanje govoril in izboljšanje izgovarjave. Slikanica bo tudi dobrodošel pripomoček staršem in strokovnjakom.

Prisrčno vabljeni na zanimiv pogovor z ustvarjalci!

Urednici otroškega in mladinskega leposlovja ter urednica priročnikov za otroke in mladino

Irena Matko LukanAlenka VelerBarbara Zych

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Za informacije: Služba za odnose z javnostmi, Laura Štraus, 01/241 3004, 041 764 565

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!