Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Izšle bodo nove poštne znamke

V petek, 25. januarja 2019, bo prvi letošnji izid slovenskih poštnih znamk. Ob tem bo v Knežjem dvoru, v Pokrajinskem muzeju Celje, danes ob 11. uri promocija priložnostne poštne znamke, ki jo bo Pošta Slovenije izdala ob 130. obletnici rojstva Alme M. Karlin in 100. obletnici njenega odhoda na pot okrog sveta.

Izšle bodo nove poštne znamke

MARIBOR, 24. januar – Vpetek, 25. januarja 2019, bo prvi letošnji izid slovenskih poštnih znamk. Ob tem bo v Knežjem dvoru, v Pokrajinskem muzeju Celje, danes ob 11. uri promocija priložnostne poštne znamke, ki jo bo Pošta Slovenije izdala ob 130. obletnici rojstva Alme M. Karlin in 100. obletnici njenega odhoda na pot okrog sveta.

V serijiZnamenite osebnostibosta letos izšli dve znamki: prva bo posvečena 130. obletnici rojstva in 100. obletnici odhoda na pot okoli sveta pisateljice in raziskovalkeAlme M. Karlin.Z drugo znamko te serije obeležujemo 200. obletnico rojstva raziskovalca in misijonarjadr. IgnacijaKnobleharja.Kot vse znamke te serije bosta tudi ti dve znamki izšli v polah 25 znamk, njuni nominali pa bosta 0,63 EUR in 1,30 EUR.

Januarski izid bo tudi tokrat dopolnil serijoVoščilna znamka: tematika tokratne znamke v obliki srca je gregorjevo, znamka z nominalo 0,52 EUR pa bo izšla v mali poli z desetimi znamkami.

Pokitajskem horoskopuse bo začelo leto prašiča, znamka, katere nominala bo 1,44 EUR, pa bo tudi tokrat izšla v poli 25 znamk.

Januarja nadaljujemo tudi s serijo znamkArhitektura na Slovenskem. Z znamko v bloku in z nominalo 1,57 EUR bomo tokrat obeležili stavbo nekdanje realke v Ljubljani.

Nova serija znamkSodobni rokodelci Slovenijepredstavlja sodobno oblikovanje porcelana. Na znamki so predstavljeni izdelki Nike Stupice. Znamka bo izšla v poli s 16 znamkami in nominalo 1,31 EUR.

Seveda tudi tokratne znamke spremljajo žigi in ovitki prvega dne, več informacij o izidu pa je na voljo na spletni straniwww.posta.si, na zavihkuhttps://www.posta.si/zasebno/znamke-in-filatelija/galerija/postna-znamka#k=StampYear:2019

in v Biltenu št. 124.

Vabljeni na promocijo znamke v Celje!

Pošta Slovenije

Služba korporativnega komuniciranja

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!