Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Škodin novi urbani SUV se imenuje Kamiq

Škodin novi SUV se imenuje Kamiq. Križanec je njihov tretji SUV za evropski trg in označuje naslednjo fazo Škodine ofenzive športnih terencev. Beseda kamiq izvira iz jezika Inuitov, ki živijo na severu Kanade in Grenlandiji. Opisuje nekaj, kar se v vsaki situaciji idealno prilega kot druga koža. To je več kot zadosten razlog, da so tako poimenovali novi model križanca za evropski trg, enako kot na Kitajskem že uveljavljeni SUV.

Škodin novi urbani SUV se imenuje Kamiq

› Škoda nadaljuje ofenzivo športnih terencev s tretjim modelom za evropski trg

› Svetovna premiera novega Škode Kamiqa bo marca 2019 na ženevskem avtomobilskem salonu

Mladá Boleslav (Češka), 24. januar 2019 – Škodin novi SUV se imenuje Kamiq. Križanec je njihov tretji SUV za evropski trg in označuje naslednjo fazo Škodine ofenzive športnih terencev. Beseda kamiq izvira iz jezika Inuitov, ki živijo na severu Kanade in Grenlandiji. Opisuje nekaj, kar se v vsaki situaciji idealno prilega kot druga koža. To je več kot zadosten razlog, da so tako poimenovali novi model križanca za evropski trg, enako kot na Kitajskem že uveljavljeni SUV.

Škoda Kamiq je urbani model križanca, ki se predstavlja kot idealni sopotnik za vsakodnevne potrebe v sodobnih velemestih in tudi drugod. Ime Škoda Kamiq je kot ime modela že uveljavljeno na Kitajskem in je zato kot nalašč za novega križanca. Obenem je takšno poimenovanje del modelske nomenklature za paleto SUV – imena vseh Škodinih aktualnih SUV-modelov se začnejo s črko K in končajo s črko Q.

Z novim Škodo Kamiqom se češka avtomobilska znamka podaja v naslednjo fazo ofenzive športnih terencev ter svojo ponudbo razširja s kompaktnim in trendovskim vstopnim modelom za evropski trg. Škoda Kamiq združuje živahnost in vozne lastnosti kompaktnega avtomobila ter klasične odlike SUV-ja: višji sedežni položaj, boljšo preglednost, udobnejše vstopanje in izstopanje ter večji odmik od tal. Škodin model, ki je zasnovan na prečni modularni platformi (MQB), se ponaša z novimi asistenčnimi sistemi, poleg tega pa prepriča s številnimi simply clever\" rešitvami, ki so tako kot velika prostornost postale prepoznavni znak znamke.

Svetovna premiera novega Škode Kamiqa bo od 5. do 17. marca 2019 na ženevskem avtomobilskem salonu.

Spremljajte nas na Twitterju https://twitter.com/skodaautonews in prejemajte najnovejše novice. Vse vsebine o novem Škodi Kamiqu najdete na #SkodaKamiq.

Dodatne informacije:

Hermann Prax Pavel Jína

Vodja produktnega komuniciranja Tiskovni predstavnik za produktno komuniciranje

T +420734298173 T +420326811776

hermann.prax@skoda-auto.cz pavel.jina@skoda-auto.cz

Slika k sporočilu za medije:

Škodin novi urbani SUV se imenuje Kamiq

S Škodo Kamiqom, novim vstopnim modelom v tem segmentu, se nadaljuje SUV-ofenziva češkega proizvajalca.

Prenesi Vir: ŠKODA AUTO

ŠKODA AUTO

› Družba je bila ustanovljena v pionirskih časih avtomobilizma leta1895 in je tako eno izmed avtomobilskih podjetij z najdaljšo tradicijo na svetu.

› Kupcem danes ponuja devet modelskih serij osebnih vozil: Citigo, Fabia, Rapid, Scala, Octavia, Karoq, Kodiaq ter Kamiq (na Kitajskem) in Superb.

› Leta2018 je bilo po vsem svetu prodanih več kot 1,25milijona vozil.

› Od leta1991 je del koncerna Volkswagen, ene od globalno najuspešnejših avtomobilskih družb. Družba Škoda Auto v sklopu koncerna poleg avtomobilov samostojno izdeluje in razvija tudi druge komponente, kot so motorji in menjalniki.

› Deluje na treh lokacijah v Češki republiki, proizvodnja pa poteka tudi na Kitajskem, v Rusiji, na Slovaškem, v Alžiriji in Indiji – večinoma v sklopu koncernskih partnerstev, prav tako pa tudi v Ukrajini in Kazahstanu prek lokalnih partnerjev.

› Po vsem svetu zaposluje več kot 35.000ljudi in je aktivna na več kot 100tržiščih.

› V okviru Škoda Strategije2025 se iz proizvajalca avtomobilov želi preobraziti v \"simply clever družbo za najboljše mobilnostne rešitve\".

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!