Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

FORD FOCUS ACTIVE

Povsem novi ‘crossover’ Ford Focus Active vsestranskost športnega terenca združuje z vozno izkušnjo, ki Focusa uvršča v sam vrh razreda

FORD FOCUS ACTIVE1/20PREDSTAVITEVOBLIKOVANJEVOZNOSTTEHNOLOGIJEPOVEZLJIVOSTMOTORJIPovsem novi ‘crossover’ Ford Focus Active vsestranskost športnega terenca združuje z vozno izkušnjo, ki Focusa uvršča v sam vrh razreda

Ljubljana, januar 2019– Povsem novi ‘crossover’ FordFocus Activeprinaša vsestranskost po navdihu športnih terencev in jo dopolnjuje s samozavestno, intuitivno in navdušujočo vozno izkušnjo, po kateri slovi povsem novi Slovenski avto leta 2019 Ford Focus.

Focus Active je na voljo kot petvratna kombilimuzina in karavan z robustnim oblikovanjem zunanjosti,večjim odmikom od talinposebno konfiguracijo podvozjaza zagotovitev vodilne Focusove vozne dinamike, obenem pa omogoča vožnjo po slabših cestah invišji vozni položajza še bolj samozavestno uporabo v mestu in na avtocestah.

Aktivni življenjski slog vse večjega števila evropskih uporabnikov SUV-jev in ‘crossoverjev’ podpirata tudi posebna načina‘Slippery’(spolzko) in‘Trail’(makadam), ki dopolnjujeta izbirne vozne načine v Focusu Active, serijski strešni nosilci pa pomagajo pri prevozu koles in druge športne opreme.

Izbira dovršenih pogonskih sklopov* vključuje Fordove zmogljive in varčne 1,0- in 1,5-litrske bencinske motorje EcoBoost z močjo do 134 kW (182 KM) ter Fordove 1,5- in 2,0-litrske dizelske motorje EcoBlue z močjo do 110 kW (150 KM), ki jih lahko dopolnjujeta šeststopenjski ročni ali osemstopenjski samodejni menjalnik.

Med naprednimi funkcijami za pomoč vozniku, ki jih je v prvi polovici leta uvedel povsem novi Focus, sonaprednejša različica Fordovega aktivnega tempomata,sistem prilagodljivih sprednjih žarometovinaktivni parkirni pomočnik.

“Prodaja Fordovih SUV-jev se je oktobra v primerjavi z lanskim letom povečala za več kot 19 odstotkov in SUV je vsak peti Ford, ki ga prodamo v Evropi. Naša družina ‘crossoverjev’ Active predstavlja nadvse privlačen športno terenski slog, ki navdušuje kupce,” je povedal Roelant de Waard, podpredsednik za trženje, prodajo in storitve pri Fordu Evropa. “Povsem novi Focus Active se ne ustavi samo pri videzu – posebno podvozje in nova izbirna vozna načina poskrbijo za pristno zmogljivost na slabih cestah, da se lahko dogodivščin željne družine podajo na raziskovanje zunaj utrjenih poti.”

Povsem novi Focus Active je tretji član Fordove nove družine ‘crossoverjev’ Active, v kateri se je pridružil modeloma Fiesta Active in KA+ Active. Fordovi trgovci že sprejemajo naročila za novega Forda Focusa Active, ki ga z novimi postopki v avtomobilski panogi izdelujejo v Fordovem obratu v Saarlouisu v Nemčiji.

PREDSTAVITEVMULTIMEDIAINFOGRAFIKADOKUMENTISUMMIT MOTORS LJUBLJANA

Flajšmanova ulica 3

1000 Ljubljana

ODNOSI Z JAVNOSTMI:

Katja Hvala

+386 (0) 1 252 51 16

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!