Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Najkrajši mesec bogat s kulturnimi in športnimi prireditvami

Bliža se slovenski kulturni praznik, ki ga bomo obeležili z osrednjo občinsko proslavo. Februar bodo zaznamovali številni dogodki. Konec tedna se bodo v okviru festivala Svet refoška s svojimi vini predstavili pridelovalci te sorte vina. Konec meseca bo Izola gostila športno obarvano prireditev - mednarodno kolesarsko dirko za Veliko nagrado slovenske Istre. Najboljši izolski športniki pa bodo priznanja za uspehe prejeli na prireditvi tosredo.

Najkrajši mesec bogat s kulturnimi in športnimi prireditvami

Izola, 4.februar 2019– Bliža se slovenski kulturni praznik, ki ga bomo obeležili z osrednjo občinsko proslavo. Februar bodo zaznamovali številni dogodki. Konec tedna se bodo v okviru festivala Svet refoška ssvojimi vini predstavili pridelovalci te sorte vina. Konec meseca bo Izola gostila športno obarvano prireditev - mednarodno kolesarsko dirko za Veliko nagrado slovenske Istre. Najboljši izolski športniki pa bodo priznanja za uspehe prejeli na prireditvitosredo.

Jutri, 5. februarja, ob 19. uri, bo Patricija Sosič Kobal v čitalnici Mestne knjižnice Izola predstavila dvojezično pesniško zbirkoSrce sredi kaosa,v Manziolijevi palači pa bo ob 17. uriodprtje razstave in podelitev priznanj udeležencem,ki so s svojimi deli sodelovalina 20. Literarnem in likovnem natečaju 2018. Mestna knjižnica Izola, ŠK Izolski spomini in izolski Graffit Line vabijo na predstavitev knjige Zdravka MarenčičaZgodovina Izole in ribištva.Avtor je na skoraj 400 straneh poljudno strokovnega branja zajel zgodovino obmorskega mesta.Predstavitev bo v čitalnici knjižnice vtorek, 12. februarja, ob 19. uri. Ljubitelji gledaliških predstav si lahko ta dan, ob 20. uri, v kulturnem domu ogledajo predstavoil Buco di sabbia.Naslednji dan bodo ob 18. uri na odru kulturnega doma nastopili plesalci plesnega studia L A I s predstavoRadi imamo televizijo. Ubranemu petju lahko v okviru dogodkaVečer posvečen pesmi – območnosrečanje pevskih zborovprisluhnete vpetek, 15. februarja, ob 19. uri, prav tako v kulturnem domu. 20. februarja, ob 18. uri, v kulturnem domu napovedujejo plesno prireditevPoglej kaj znam, na kateri se bodo predstavili plesalci plesnih društev, ki delujejo v Izoli in 23. februarja, ob 17. uri, glasbeno lutkovno predstavo za otrokeČarobni potoček.

Osrednja proslava ob kulturnem prazniku

V počastitev slovenskega kulturnega praznika se boosrednja proslavaodvila v četrtek, 7. februarja, ob 20. uri v kulturnem domu. Slavnostna govornica bo Neva Zajc. V sklopu kulturnega programa sodelujejoKUD Erato, Kompanija Izolana, KUD Mirta, Trobilni ansambel Izola, Plesni studio L A I, KUD Balerima, KUD Steps, MoPZ Izola, Trio Mef in Magic.Še pred proslavo pa bo v Galeriji Alga ob 19. uri odprtje slikarske razstave Nike Korsičz naslovomLebdenjain ob 19.30 v kulturnem domu odprtjefotografske razstave Remigia Grižoničaz naslovomRaziskava zvoka skozi objektiv.Več v pripetem plakatu.

Ob 100. obletnici rojstva Franca Štiglica vam bodo na kulturni praznik v Art kinu Odeon predvajali dva njegova filma. Ob17. uribo na sporedu filmDolina miru, ob19. uripa filmNa svoji zemlji.

Predstavitev refoška

V Izoli se vsako leto v začetku februarja odvije festival Refuscus Mundi – Svet refoška, kjer se s svojimi vini predstavijo pridelovalci vin sorte refoška, ki uspeva v več vinorodnih okoliših v Sloveniji, Italiji in na Hrvaškem. Refošk je stara sorta, ki je najpomembnejša in najbolj razširjena sorta v slovenski Istri in na Krasu.Letos se bo festival, ki ga bodo spremljale vodene degustacije, odvil 9. februarja od 14. do 21. ure v Manziolijevi palači.

Športno obarvan konec februarja

Kolesarska zveza Slovenije v sodelovanju z obalnimi občinami pripravlja že6. Veliko nagrado slovenske Istre, ki se bo letos odvila 24. februarja in jo bo gostila Izola. Pričakujejo okoli 200 kolesarje iz več kot 20 držav.

Najboljši izolski športnikipa bodo priznanja za uspehe v lanskem letu prejeli na prireditvi, ki se bo odvila v sredo, 6. februarja, ob 18. uri v kulturnem domu.

Po zaključenem bogatem dogajanju v februarju bo že 1. marca čas zaistrski Karnevalin odganjanje zime. V Izoli se bodo otroške pustne šeme sprehodile od Manziolijevega trga do Lonke in nato tam nadaljevale z rajanjem.

Vljudno vabljeni na izolske kulturne in športne prireditve.

Martina Miklavčič Šumanski

Podsekretar za razvoj kadrov in komuniciranje

Sottosegretario per il settore risorse umane e relazioni con il pubblico

T:+386 5 66 00 138

M:+386 41 288 703

E:martina.miklavcic-sumanski@izola.si

W:www.izola.si

Foto: Občina Izola

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!