Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

ZARADI IZREDNEGA ZANIMANJA NA PREŠERNOV DAN ŠE ENA, DODATNA PREDSTAVA VILINSKA PRAVLJICA O LIPICI

V petek, 8. februarja, v Lipici za vse obiskovalce pripravljajo posebno atraktiven dan. Zaradi izrednega zanimanja za pravljični spektakel Vilinska pravljica o Lipici bodo beli lipicanci in dobre vile iz čarobne jame Vilenice navdušili še na dodatni predstavi ob 11.30. Vilinski dotik bosta pričarali dih jemajoči plesni akrobatki Dana Avguštin in Tjaša Dobravec, zmagovalka 7. sezone šova Slovenija ima talent.

ZARADI IZREDNEGA ZANIMANJA NA PREŠERNOV DAN ŠE ENA, DODATNA PREDSTAVA VILINSKA PRAVLJICA O LIPICI

Vpetek, 8. februarja, v Lipici za vse obiskovalce pripravljajo posebno atraktiven dan. Zaradi izrednega zanimanja za pravljični spektakelVilinska pravljica o Lipicibodo beli lipicanci in dobre vile iz čarobne jame Vilenice navdušili še na dodatni predstavi ob 11.30. Vilinski dotik bosta pričarali dih jemajoči plesni akrobatki Dana Avguštin in Tjaša Dobravec, zmagovalka 7. sezone šovaSlovenija ima talent.

Edinstvena predstavaVilinska pravljica o Lipicibo na Prešernov dan, 8. februarja, na ogled kar dvakrat, ob 11.30 in ob 15. uri. Na spektaklu bosta s svojimi dih jemajočimi akrobacijami - visoko v zraku - navdušili plesni akrobatki Dana Avguštin in Tjaša Dobravec, zmagovalka 7. sezone šovaSlovenija ima talent. Obenem bo Kobilarna Lipica na največji praznik slovenske kulture znova na široko odprla vrata. Obiskovalci bodo lahko kobilarno in posestvo Lipice obiskali brezplačno, v prijetnem toplem in sončnem vremenu bodo lahko pobližje spoznali več kot 300 belih lipicancev.

Prelepi beli konji bodo na praznični dan pritegnili tudi samega Prešerna, ki bo v njihovi družbi delil fige in svoje stihe. Obiskovalci pa bodo lahko prisluhnili še eni čudoviti pravljici o Lipici in lipicancih, prvonagrajeni pravljici prvega literarnega natečaja Kosovelove knjižnice Sežana in Kobilarne Lipica. Zmagovalka natečaja je pravljicaO hvaležnem lipicancu z zlatim kopitomizpod peresa Erike Koncut. Med 25 pravljicami, ki so prispele na natečaj, je najbolj prepričala žirijo, vpetekob 13.30 pa bo v pravljičnem kotičku v Lipici navduševala še obiskovalce.

Priložnosti za stik z lipicanci in neprecenljiva prijateljstva z belimi konji bo od 10. ure dalje še veliko. V dom lipicancev bodo obiskovalce popeljali tematski vodeni ogledi o zimskem življenju lipicancev, prikaz sedlanja in podkovanja lipicancev ter vožnje s kočijo. Otroci se bodo razveselili delavnice s poniji in jahanja ponijev, medtem ko bodo praznično vzdušje posladkale Prešernove kulinarične dobrote.

Več informacij:www.lipica.org

Služba za odnose z javnostmi Kobilarne Lipica

Kobilarna Lipica | Lipica 5, 6210 Sežana | M: 041 750 728| e:pr@lipica.org| w:www.lipica.org

Foto: Mitja Božič, Gorenjski glas, Kobilarna Lipica / Mediaspeed, Dean Dubokovič

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!