Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

VABILO na predstavitev jubilejnih pesniških zbirk Mihe Avanza in Lučke Jenčič

vljudno vas vabimo na predstavitev jubilejnih pesniških zbirk, ki sta izšli ob 70. obletnici rojstva pesnika Mihe Avanza ter prevajalke in pesniceLučke Jenčič. Srečali se bomo v sredo, 13. februarja 2019, ob 11. uri v knjigarni Konzorcij, Slovenska 29, v Ljubljani.

Spoštovani,

vljudno vas vabimo na predstavitev jubilejnih pesniških zbirk, ki sta izšli ob 70. obletnici rojstva pesnikaMihe Avanzater prevajalke in pesniceLučke Jenčič.

Srečali se bomov sredo, 13. februarja 2019, ob 11. uriv knjigarni Konzorcij, Slovenska 29, v Ljubljani.

Miha Avanzo se z zbirko pesmiRorschachoglaša po štirih desetletjih pesniškega molka. Nove pesmi je z izborom iz prejšnjih zbirk (Pravica skazica, Deklice in Marnje) in s spremno besedo dopolnil literarni kritikIgor Divjak. Avanzove nove pesmi so še vedno značilno kratke, le da je tokrat forma nekoliko strožja, približuje se haikujem.

Lani umrli Lučki Jenčič, ki smo jo poznali kot prevajalko in strokovnjakinjo za avstrijsko književnost, ni bilo dano, da bi dočakala svoj pesniški prvenecMedena sled. Izbor pesmi iz njene celotne zapuščine sta naredilaNela MalečkarinPeter Kolšek, ki je tudi avtor spremne besede. V njej med drugim pravi: "Medena sled je v veliki meri knjiga o žalosti, ni pa žalostna knjiga."

Pričakujemo vas v družbi ustvarjalcev.

Nela Malečkar, urednica

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Za informacije: Služba za odnose z javnostmi, Laura Štraus, 01/241 3004, 041 764 565

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!