Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

BELI LIPICANCI NAVDUŠILI NA PREŠERNOV DAN IN RAZPRODALI KAR DVE PREDSTAVI VILINSKA PRAVLJICA O LIPICI

Najlepši beli lipicanci so skupaj s plesnima akrobatkama Dano Avguštin in Tjašo Dobravec na Prešernov dan navdušili obiskovalce Kobilarne Lipica. Dve predstavi Vilinska pravljica o Lipici sta bili razprodani, kobilarno pa je obiskalo blizu 4.000 obiskovalcev.

BELI LIPICANCI NAVDUŠILI NA PREŠERNOV DAN IN RAZPRODALI KAR DVE PREDSTAVI VILINSKA PRAVLJICA O LIPICI

Najlepši beli lipicanci so skupaj s plesnima akrobatkama Dano Avguštin in Tjašo Dobravec na Prešernov dan navdušili obiskovalce Kobilarne Lipica. Dve predstaviVilinska pravljica o Lipicista bili razprodani, kobilarno pa je obiskalo blizu 4.000 obiskovalcev.

"Navdušeni smo, res. Konji in plesalke, kakšna lepota. Vidi se, da se razumejo, sicer ne bi mogli narediti česa takega, čudovitega." "Konj so bili vilinski, ko jih je osvetlila svetloba." "Prelepi beli konj, zelo lepo."Toje le nekaj vtisov navdušenih obiskovalcev, ki so si včeraj ogledaliVilinsko pravljico o Lipici– edinstveno predstavo, v kateri sta se eleganci belih lipicancev visoko v zraku s svojimi dih jemajočimi akrobacijami pridružili plesni akrobatki Dana Avguštin in Tjaša Dobravec, zmagovalka 7. sezone šovaSlovenija ima talent.

Lipicanci so na praznični dan pritegnili tudi samega Prešerna. Delil je fige in svoje stihe, obenem pa naštel blizu 4.000 obiskovalcev, ki jih je pritegnila priložnost za sončno doživetje kobilarne in posestva Lipice na praznični dan ter prijateljevanje z več kot 300 lipicanci.

Med obiskovalci je bila tudi Erika Koncut, avtorica pravljiceO hvaležnem lipicancu z zlatim kopitom,ki jenajbolj prepričala žirijo prvega literarnega natečaja Kosovelove knjižnice Sežana in Kobilarne Lipica, obiskovalci Lipice pa so ji lahko prisluhnili v pravljičnem kotičku. Drugo nagrajena pravljica jePravljici o Lipici, avtorice Veronike Sivka, tretje nagrajena paPravljica o Lipiciizpod peresa Mance Bizjak. Vse tri pravljičarke so za nagrado prejele nepozabna doživetja v Lipici.

Lipica z edinstvenimi doživetji še naprej vabi obiskovalce – vsak vikend lahko pobliže spoznate psihologijo dela z lipicanci in postanete šepetalec konjem. Pluto, Slava in njunih 300 prijateljev že nestrpno pričakuje vašo družbo!

Foto: Kobilarna Lipica / Mediaspeed

Več informacij:www.lipica.org

Služba za odnose z javnostmi Kobilarne Lipica

Kobilarna Lipica | Lipica 5, 6210 Sežana | M: 041 750 728| e:pr@lipica.org| w:www.lipica.org

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!