Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Sporočilo za javnost

GZS: S prenovo plačnega sistema se ne sme več odlašati

Sporočilo za javnost

GZS: S prenovo plačnega sistema se ne sme več odlašati

Ljubljana, 14.marec 2019- 28 najvišjih predstavnikov delodajalskih organizacij in sindikalnih central se je udeležilo današnjega prvegasrečanja socialnih partnerjev za obravnavo predloga Socialnega sporazuma za prenovo plačnega sistema in rast plač v obdobju 2019-2025, ki ga je pripravila Gospodarska zbornica Slovenije.

Prisotni predstavniki sindikatov in delodajalskih organizacij so pobudo Gospodarske zbornice Slovenije za nov socialni plačni sporazum ocenili kot dobrodošlo aktivnost za oživitev socialnega dialoga na področju prenove plačnega sistema. Medtem ko so določene vsebine označili kot pozitivne, so napovedali pripombe do nekaterih drugih. Strinjali pa so se, da jetotrenutno edini predlog prenove plačnega sistema, ki je na mizi. Svoje podrobnejše vsebinske odzive bodo še posredovali.

Strinjali so se, da je treba nadaljevati z aktivnostmi za krepitev socialnega dialoga,doseganje primerljivosti slovenskega plačnega sistema z evropskimi državami, ustrezne rasti plač in vzpostavitve pogojev za čim boljše delovanje gospodarstva.

Gospodarska zbornica Slovenije je ponovno izpostavila nujnost konstruktivnega sodelovanja socialnih partnerjev v smeri prenove plačnega sistema. Pri tem ni pomembno, kdo predlog pripravi, ampak da se doseže najboljša rešitev.V tem kontekstu na GZS razumemo tudi današnjo pobudo sindikatov za novo splošno kolektivno pogodbo za gospodarstvo, ki jo bomo natančno preučili.

Mag. Tajda PeliconVodja za strateško komuniciranje

Gospodarska zbornica SlovenijeSlužba za strateško komuniciranje in marketingDimičeva ulica 13, 1504 Ljubljanat:01 5898 136m:041 397 194e:tajda.pelicon@gzs.siw:www.gzs.si

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!