Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

ŽUPAN OBČINE SEŽANA, DAVID ŠKABAR, BO V NEDELJO POSTAL BOTER PRVEGA LIPIŠKEGA ŽREBIČKA CONVERSANA GAETANE XLVIII

Z nastopom najlepših lipicancev se bo v nedeljo, 14. aprila, v Kobilarni Lipica začela letošnja sezona predstav z lipicanci Zgodba o Lipici. Lipico bo v nedeljo obiskal tudi župan občine Sežana, David Škabar, ki bo postal boter prvega letošnjega lipiškega žrebička Conversana Gaetane XLVIII.

ŽUPAN OBČINE SEŽANA, DAVID ŠKABAR, BO V NEDELJO POSTAL BOTER PRVEGA LIPIŠKEGA ŽREBIČKACONVERSANA GAETANE XLVIII

Z nastopom najlepših lipicancev se bo v nedeljo, 14. aprila, v Kobilarni Lipica začela letošnja sezona predstav z lipicanciZgodba o Lipici. Lipico bo v nedeljo obiskal tudi župan občine Sežana, David Škabar, ki bo postal boter prvega letošnjega lipiškega žrebičkaConversana Gaetane XLVIII.

Igrici črni žrebičekConversano Gaetana XLVIIIbo v nedeljo, 14. aprila, dopolnil že 26. dan starosti. Počuti se odlično, pomladne dneve preživlja skupaj z mamo in drugimi letošnjimi žrebički v hlevih na Borjači, kjer zanj skrbijo prizadevni konjarji Kobilarne Lipica. V nedeljo pa bo dobil še botra. Botrstvo nad igrivim črnim žrebičkom bo prevzel župan Občine Sežana David Škabar in tako napovedal nadaljnje dobro sodelovanje med Občino Sežana in HHoldingom Kobilarna Lipica, d.o.o., ki ga vodi v. d. direktorice Lorela Dobrinja.

Z velikim odprtjem letošnje sezone predstavZgodba o Lipicibo sončna aprilskanedeljaprav poseben dan tudi za vse obiskovalce Lipice. Dom več kot 300 lipicancev si bodo lahko ogledali na vodenih ogledih in sprehodih po lipiškem posestvu. Življenje lipicancev jim bosta približali predstavitvi lonžiranja in sedlanja, vrhunec dneva pa bo predstavaZgodba o Lipici, ki so jo bodo lahko ogledali ob 15. uri.

Otroke bo pritegnil tudi stik s poniji, razveselile jih bodo otroške delavnice in družinske vožnje s kočijo po najlepših drevoredih. Celodnevni program med 10. in 18. uro bodo zaokrožile pomladanske dobrote restavracije hotela Maestoso in glasba v živo v najbolj prijetnih kotičkih lipiškega posestva.

Odprtje nove sezone predstavZgodba o Lipicibo potekalo v sodelovanju z Občino Sežana, zato bo program s tržnico lokalnih pridelkov, predstavitvijo kraških društev, knjižnico na jasi, pravljičnim kotičkom tersrečanjem z umetnostjo Avgusta Černigoja in ustvarjalnostjo dijakov Šolskega centraSrečka Kosovela kraško obarvan.

Edinstveno predstavoZgodba o Lipicisi lahko ogledate vsako nedeljo v aprilu; vsaktorek,petekin nedeljo v maju in juniju, v poletnih mesecih pa tudi ob sobotah.

Letošnji prvi žrebiček Conversano Gaetana XLVIII je čisto črn. Rodil se je 20. marca, nekaj dni za njim sta prišli na svet še Gaetana in Betalka. V sončnem in toplem vremenu jih boste lahko kmalu občudovali na dvorišču hlevov na Borjači, spomladi in poleti pa tudi na zelenih lipiških pašnikih.

Vljudno vabljeni na prevzem botrstva nad prvim lipiškim žrebičkomConversanom Gaetano XLVIIIv nedeljo, 14. aprila, ob 11. uri. Pričakujemo vas pri osrednjem vhodu v Kobilarno Lipica. Po prevzemu botrstva vam bodo župan Občine Sežana David Škabar, v. d. direktorice HOLDINGA KOBILARNA LIPICA, d.o.o., Lorela Dobrinja ter vodja konjereje in konjeništva v Kobilarni Lipica Klemen Turk na voljo za izjave.

V nedeljo, 14. aprila, bo Kobilarno Lipica, dom več kot 300 belih lipicancev, obiskala tudi ugledna gostja iz Združenih arabskih emiratov. Že danes pa se je v Lipici začelo prvo letošnje konjeniško tekmovanje v Kobilarni Lipica, tekmovanje za Pokal Slovenije v preskakovanju ovir in SLOVENIJA EQWIN MASTERS POKAL 2019. Do nedelje bo na lipiškem hipodromu nastopilo več kot 180 konj.

Služba za odnose z javnostmi Kobilarne Lipica

Kobilarna Lipica | Lipica 5, 6210 Sežana | M: 041 750 728| e:pr@lipica.org| w:www.lipica.org

Foto: Kobilarna Lipica, Mediaspeed, Mitja Božič

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!