Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Izšle bodo nove poštne znamke

V petek, 31. maja, bo izšel tretji letošnji sklop slovenskih znamk. Izid bosta spremljali tudi dve promociji znamk. Ob 100. obletnici združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom bo 28. maja letos ob 16. uri promocija priložnostne poštne znamke v baročnem salonu gradu Murska Sobota. Promocija priložnostne poštne znamke, posvečene stoletnici Univerze v Ljubljani, pa bo 6. junija 2019 ob 10. uri, in sicer v Zbornični dvorani Univerze v Ljubljani.

Izšle bodo nove poštne znamke

MARIBOR, 27.maj 2019– Vpetek, 31. maja, bo izšel tretji letošnji sklop slovenskih znamk. Izid bosta spremljali tudi dve promociji znamk. Ob 100. obletnici združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom bo 28. maja letos ob 16. uri promocija priložnostne poštne znamke v baročnem salonu gradu MurskaSobota. Promocija priložnostne poštne znamke, posvečene stoletnici Univerze v Ljubljani, pa bo 6. junija 2019 ob 10. uri, in sicer v Zbornični dvorani Univerze v Ljubljani.

Tematika tokratne serije znamkEuropaso ptice: dve znamki z nominalama 1,31 EUR in 1,45 EUR bosta izšli v dveh malih polah z osmimi znamkami in vinjeto. Posebnost teh dveh znamk je, da lahko ob skeniranju motivov z ustrezno mobilno aplikacijo CEE App, ki je brezplačna, slišite oglašanje obeh ptic.

Zadnja znamka serijeSlovenske ladjebo predstavljala motorno tovorno ladjo Portorož. Kot vse znamke te serije bo tudi tokratna znamka izšla v bloku, njena nominala pa bo 1,51 EUR.

Z znamkami v polah po 25 znamk bomo obeležili100. obletnico združitve prekmurskih Slovencev z matičnimnarodomin100-letnico Univerze v Ljubljani. Nominala prve znamke bo 2,01 EUR, nominala druge znamke pa bo 0,95 EUR.

V maju bo hkrati izšlo tudipetznamk, ki bodo prikazovalekozolce po Sloveniji.Znamke, vsaka bo izdana v mali poli z 10 znamkami, bodo prikazovale značilne kozolce iz Poljanske doline, Dolenjske, Bohinja, osrednje Slovenije in Zasavja. Nominale znamk bodo A, B, 0,70 EUR, 0,95 EUR, in 1,17 EUR.

Seveda tudi tokratne znamke spremljajo žigi in ovitki prvega dne, več informacij o izidu pa je na voljo na spletni straniwww.posta.si, na povezavihttps://www.posta.si/zasebno/znamke-in-filatelija/galerija/postna-znamka#k=StampYear:2019.

Vabljeni na promocije znamk!

Pošta Slovenije

Služba korporativnega komuniciranja

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!