Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Novi Jeep Wrangler je "4x4 de l’Année 2019"

Ikoničnemu modelu Jeep Wrangler (JL) nove generacije so bralci in strokovni novinarji specializirane francoske revije 4x4 Magazine podelili naziv "2019 4x4 of the Year".

Novi Jeep Wrangler je "4x4 de l’Année 2019"

Foto: Jeep

Naziv "2019 4x4 of the Year" mu je podelila žirija novinarjev in bralcev specializirane francoske revije 4x4 Magazine, ki jo izdaja Larivière Group.Na 34. podelitvi nagrad revije 4x4 Magazine je ikonični Wrangler nove generacije šesti predstavnik znamke Jeep, ki je prejel to zelo prestižno priznanje.Jeep Wrangler je na evropskem trgu na voljo z dvema novima, učinkovitima 4-valjnima motorjema – novim 2,0-litrskim bencinom in 2,2-litrskim turbodizelskim motorjem –, novim 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom in najsodobnejšo tehnologijo.

Ikoničnemu modelu Jeep Wrangler (JL) nove generacije so bralci in strokovni novinarji specializirane francoske revije 4x4 Magazine podelili naziv "2019 4x4 of the Year".

Wrangler je šesti model znamke Jeep, ki je prejel naziv "4x4 of the Year", odkar je revija 4x4 Magazine pred 34 leti začela s podeljevanjem nagrad.

Od leta 1985 bralci in avtomobilistični strokovnjaki revije 4x4 Magazine – ene najbolj priznanih strokovnih publikacij 4x4 v Franciji – vsako leto preizkušajo številna vozila s štirikolesnim pogonom svetovnih proizvajalcev avtomobilov. Poleg ocenjevanja avtomobilov na cesti, jih žirija preizkusi tudi na zahtevnem terenskem poligonu, preden poda svojo sodbo in okrona najboljše vozilo s štirikolesnim pogonom za tekoče leto.

Pred novim Wranglerjem je bilo s to prestižno nagrado polaskanih več modelov Jeep: Jeep Cherokee XJ (1986), Jeep Cherokee XJ s 4,0-litrskim bencinskim motorjem (1989), Jeep Grand Cherokee ZJ (1994), Jeep Wrangler JK (2008) in Jeep Renegade (2015).

Nagrada potrjuje pomembno delo, ki so ga opravili inženirji znamke Jeep, zaradi česar novi Wrangler ohranja svoje nedosegljive terenske lastnosti, medtem ko je v skladu s predpisi in, kar je najpomembnejše, pričakovanji kupcev v zvezi z mobilnostjo. Še bolj sodoben, bolj udoben, bolje opremljen in vedno ikonični Wrangler ostaja merilo v smislu zmogljivosti vožnje na vsakem terenu.

Novi Jeep Wrangler, ki je evropskim kupcem na voljo od lanske jeseni, se odlično znajde tako na mestnih ulicah, kot izven utrjenih poti, ter združuje legendarno terensko sposobnost znamke Jeep z vrhunskim cestnim udobjem, pristnim slogom in najsodobnejšo tehnologijo.

Rezultat je najzmogljivejši Wrangler doslej, zahvaljujoč nepremagljivim tehničnim vsebinam, ki, odvisno od opreme, vključujejo dva napredna in preprosta sistema štirikolesnega pogona (Command-Trac in Rock-Trac), elektronsko zaporo diferenciala na sprednji in zadnji premi Tru-Lock, 32-palčne pnevmatike BF Goodrich Mud-Terrain, najboljši vstopni, izstopni in prehodni kot, namenske ščitnike podvozja, zaščite bočnih pragov za ekstremne terenske podvige in elektronski izklop sprednjega stabilizatorja.

Poleg tega je bila motorna paleta modela Wrangler prenovljena z uvedbo 2,2-litrskega turbodizelskega motorja s 149 kW (200 KM) in 2,0-litrskega bencinskega motorja z 203 kW (272 KM). Obe novosti sta pri modelu Wrangler prvič kombinirani z 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom, ki omogoča zelo odzivno vozno izkušnjo: pri vsakodnevni vožnji na delo in domov ali pri ekstremnem plazenju po skalah, bodo kupci uživali v brezhibnem, linearnem razvoju moči in učinkoviti porabi goriva.

Priznanje za najboljše vozilo s štirikolesnim pogonom v letu 2019 pod okriljem revije 4x4 Magazine je še ena čast v bogati zbirki mednarodnih nagrad, ki jih je prejel Jeep Wrangler nove generacije. V Evropi je v prvih štirih mesecih letošnjega leta prejel že posebno nagrado Off-Road britanske revije 4×4 Magazine, ki mu je podelila naziv "4x4 of the Year", priznanje "Legend Car" v okviru nagrad Best of Moto 2018, ki jih podeljuje specializirani poljski portal www.moto.pl, naziv "2018 Automotive Première" v okviru nagrad Auto Leader 2018, ki jih podeljujeta vodilni poljski avtomobilistični reviji Motor in Auto Moto, "Car for a Big Trip for Two", ki ga podeljujejo uredniki največjega poljskega avtomobilskega portala Wirtualna Polska ter nagrado "2018 Best News" med premijskimi križanci in nagrado "Grand Prix" v kategoriji SUV vozil, ki ju podeljuje ruska revija Za Rulyom.

Petra Tašker Žumer, vodja marketinga in odnosov z javnostmi, Avto Triglav

Foto: Jeep

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!