Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Mestna občina Ptuj: Javna predstavitev Konservatorskega načrta za arheološko najdišče na Panorami, 7. junij 2019

vljudno vabljeni na javno predstavitev Konservatorskega načrta za arheološko najdišče na Panorami, ki bo v petek, 7. junija 2019, ob 18. uri v refektoriju Dominikanskega samostana na Ptuju.

Spoštovani,vljudno vabljeni na javno predstavitevKonservatorskega načrta za arheološko najdišče na Panorami, ki bo vpetek, 7. junija 2019, ob 18. uri v refektoriju Dominikanskega samostanana Ptuju.Konservatorski načrt bodo predstavili:

mag. Boris Deanovič, ZVKDS, Restavratorski center,izr. prof. dr. Jana Horvat, ZRC SAZU, indoc. dr. Tanja Simonič Korošak, Studio TSK oblikovanje krajine, s. p.

V uvodu bo zainteresirano javnost nagovorila županja Mestne občine Ptuj Nuška Gajšek.Panorama je zadnji večji nepozidani del antične Petovione, ki skriva odlično ohranjene arheološke sledi.Mestna občina Ptuj načrtuje na Panorami parkovno ureditev z rekreacijskimi površinami, ki bi se postopno razvila v že dolgo pričakovani arheološki park.V konservatorskem načrtu so podane usmeritve za krajinsko ureditev prostora ter za ohranjanje, varovanje in prezentacijo arheoloških spomenikov.Z ostanki, vidnimi v naravi, in s kakovostno razlago bo antična dediščina postala vidna, se vključila v vsakdanje življenje in se razvila v privlačnotočko za turiste.Vabljeni!Prijazen pozdrav,odnosi z javnostmi Mestne občine Ptuj

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!