Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Vabilo na posvet "Sovražni govor - lokalni odzivi na globalno nevarnost"

vabimo vas na posvet "Sovražni govor - lokalni odzivi na globalno nevarnost", ki bo potekal 18. junija 2019, od 9.00 do 12.00 ure, na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani. Tema dogodka v okviru projekta Spletno oko bodo dobre prakse in izkušnje na področju omejevanja sovražnega govora v tujini in pregled stanja in aktivnosti na tem področju v Sloveniji. Posvet je namenjen predstavnicam_kom spletnih medijev in drugih spletnih mest, predstavnicam_kom organov pregona, pripravljavkam_cem zakonodaje ter širši strokovni in zainteresirani javnosti.

Spoštovani,vabimo vas na posvet"Sovražni govor - lokalni odzivi na globalno nevarnost", ki bo potekal18. junija 2019, od 9.00 do 12.00 ure, na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani. Tema dogodka v okviru projekta Spletno oko bodo dobre prakse in izkušnje na področju omejevanja sovražnega govora v tujini in pregled stanja in aktivnosti na tem področju v Sloveniji. Posvet je namenjen predstavnicam_kom spletnih medijev in drugih spletnih mest, predstavnicam_kom organov pregona, pripravljavkam_cem zakonodaje ter širši strokovni in zainteresirani javnosti.

Prvi govorec na posvetu bosvetovalec policije Združenega kraljestva za kazniva dejanja iz sovraštva Paul Giannasi,ki je vrsto let vodil vladni program za boj proti kaznivim dejanjem iz sovraštva in koordiniral aktivnosti, nemanjene zmanjševanju škode, ki jo ta dejanja povzročajo. Pri svojem delu je oblikoval strategijo in praktične ukrepe, namenjene vzpostavitvi ravnotežja med pravico do svobode govora in potrebo po zaščiti različnih skupnosti v družbi. Na dogodku bo predstavil aktualne študije primerov in predstavil ključne izzive, ki jih predstavlja uporaba nacionalnih in lokalnih virov za boj proti globalni nevarnosti, ki jo predstavlja sovražni govor.

S prispevkom bo program nadaljevalSamo Novak, svetovalec Zagovornika načela enakosti,ki bo predstavil trenutno stanje na področju preprečevanja in pregona sovražnega govora v Sloveniji.

Zadnji bo udeležence nagovorilkoordinator prijavnetočke Spletno oko Andrej Motl (Univerza v Ljubljani - Fakulteta za družbene vede),ki bo povzel rezultate triletnega spremljanja kodeksa ravnanja s sovražnim govorom na družbenih omrežjih, k kateremu so se leta 2016 zavezali Facebook, Twitter in Youtube.

Posvet je brezplačen, prijava na dogodek pa je obvezna. Prijave so mogočedo petka, 14. junija, oziroma do zapolnitve prostih mest.

Program dogodka si lahko ogledatena tem naslovu.

Na dogodek se lahko prijavite na sledečem naslovu:

https://www.1ka.si/SGposvet2019

Kontaktna oseba:Andrej Motl, Spletno okoTel.: 01 5805 355e-naslov:andrej@spletno-oko.si

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!