Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

VABILO NA RAZGLASITEV LEVSTIKOVIH NAGRAJENCEV 2019 IN ODKRITJE DVEH NOVIH PLOŠČ V LEVSTIKOVIH ARKADAH

četrtek, 13. junij 2019, ob 11. uri v knjigarni Konzorcij

VABILO NA RAZGLASITEV LEVSTIKOVIH NAGRAJENCEV 2019IN ODKRITJE DVEH NOVIH PLOŠČ V LEVSTIKOVIH ARKADAH

četrtek, 13.junij 2019, ob 11. uri v knjigarni Konzorcij

Spoštovani,

vabljeni nanovinarsko konferenco, na kateri bomo razglasili prejemnikeLEVSTIKOVE NAGRADE 2019– najstarejše založniške nagrade, ki letos praznuje 7o-letnico. Ob tej priložnosti bomo pod stebriščem knjigarne Konzorcij odkrili dve novi plošči, na katerih bosta imeni letošnjih nagrajencev za življenjsko delo.

Pričakujemo vasv četrtek, 13. junija 2019, ob 11. uri v knjigarni Konzorcij v Ljubljani.Novinarske konference, na kateri bodo predsedniki strokovnih žirij razkrili nagrajence, se bodoudeležili tudi nagrajenci in avtorji nominiranih del. Slavnostna podelitev Levstikovih nagrad bo potekala isti danob 19. uri na vrtu Gostilne Pri Koširju, Tacenska c. 142 v Ljubljani.

Imena nominirancev za izvirno leposlovje in ilustracije za otroke in mladino navajamo v nadaljevanju.

Za izvirno leposlovje za otroke in mladino:ČRNA VRANAJanje Vidmar,NISEM SMRKLJANataše Konc Lorenzuttiz ilustracijamiAne Zavadlav,Zbirka TRIO GOLAZNIKUSAndreja E. Skubicaz ilustracijamiTanje Komadina,ŠNOFIJEVA DRUŠČINA 3: HEROJSKI HOLOGRAM, PREFRIGANI PALČEK IN BESNI BARABINBoštjana Gorenca - Pižamez ilustracijamiMateja de Cecca,DROBTINE IZ MIŠJE DOLINEAnje Štefanz ilustracijamiAlenke Sottler.

Za izvirne knjižne ilustracije za otroke in mladino: PRVOTNOSTFerija Lainščka z ilustracijamiJuretaEngelsbergerja,MEDVED Z MIŠKO NA RAMIMiroslava Košute z ilustracijamiMaše Kozjek, DROBTINE IZ MIŠJE DOLINEAnje Štefan z ilustracijamiAlenke Sottler,BUTALCIFrana Milčinskega z ilustracijamiPetra Škerla,ČRIČEK IN TEMAČNI OBČUTEKToona Tellegena (v prevodu Staše Pavlović) z ilustracijamiAne Zavadlav.

Vabimo vas, da se po koncu novinarske konference skupaj z nagrajenci udeležite simbolnega odkritja dveh novih plošč.

V pričakovanju obiska vas lepo pozdravljam.

Bojan Švigelj

glavni urednik Mladinske knjige

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Za informacije: Služba za odnose z javnostmi, Laura Štraus, 01/241 3004, 041 764 565

Foto: MKZ

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!