Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Vabilo na prvi dogodek ob razstavi Glasno-žitje v Mali galeriji Banke Slovenije, 12. junij 2019

v Mali galeriji Banke Slovenije smo 5. junija 2019 odprli drugo v nizu razstav, ki jih pripravljamo skupaj z Univerzo v Ljubljani ob njeni 100. obletnici delovanja. Na razstavi z naslovom Glasno-žitje se predstavljajo študentke Akademije za likovno umetnost Univerze v Ljubljani. Projekt naslavlja feministično umetnost ter predlaga ponovni premislek o položaju žensk in drugih ranljivih skupin v družbi. V sklopu razstave bo potekalo več dogodkov.

Spoštovani,

v Mali galeriji Banke Slovenije smo 5. junija 2019 odprli drugo v nizu razstav, ki jih pripravljamo skupaj z Univerzo v Ljubljani ob njeni 100. obletnici delovanja. Na razstavi z naslovomGlasno-žitje se predstavljajo študentke Akademije za likovno umetnost Univerze v Ljubljani.Projekt naslavlja feministično umetnost ter predlaga ponovni premislek o položaju žensk in drugih ranljivih skupin v družbi. V sklopu razstave bo potekalo več dogodkov.

Vabimo vas, da se udeležiteprvega dogodka z naslovom Feministična umetnost na ALUO UL, ki bo potekal v sredo, 12. junija, ob 18. uri. Kuratorka razstave Ana Grobler bo v sklopu vodenega ogleda predstavila koncept razstave in nas popeljala po razstavljenih delih. Ogled bodo dopolnile sodelujočeumetnice, ki bodo spregovorile o delih in kontekstu svojih praks ter razložile, kako umetnost pomaga pri naslavljanju feminističnih vprašanj današnjega časa.

Razstava bo sicer odprta do 30. junija 2019, ogledate si jo lahko od torka do sobote med 11. in 19. uro.

Vabljeni!

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!