Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Koncert poletne noči Dunajskih filharmonikov z ameriškim pridihom

V razkošnem baročnem parku pred dvorcem Schönbrunn bo 20. junija 2019 ponovno mogoče brezplačno obiskati že tradicionalni Koncert poletne noči (Sommernachtskonzert). Tega ob pričetku poletja že šestnajstič obiskovalcem parka in mnogim televizijskih gledalcem po svetu podarjajo Dunajski filharmoniki. V programu se bodo letos prepletala dela avstrijskih in ameriških skladateljev.

Koncert poletne noči Dunajskih filharmonikov z ameriškim pridihom

V razkošnem baročnem parku pred dvorcem Schönbrunn bo 20. junija 2019 ponovno mogočebrezplačno obiskati že tradicionalni Koncert poletne noči (Sommernachtskonzert). Tega ob pričetku poletja že šestnajstič obiskovalcem parka in mnogim televizijskih gledalcem po svetu podarjajo Dunajski filharmoniki. V programu se bodo letos prepletala dela avstrijskih in ameriških skladateljev.

Pravo poletje na Dunaju vsako leto napove Koncert poletne noči. S tem brezplačnim koncertom bodo v četrtek, 20. junija 2019, ob 20.45 Dunajski filharmoniki privabili tudi mnoge obiskovalce, ki morda še niso ljubitelji klasične glasbe. Poleg novoletnega koncerta Dunajskih filharmonikov velja Koncert poletne noči namreč za enega najpomembnejših glasbenih dogodkov v Avstriji, ki ga predvajajo v več kot 80 državah.

Letošnji koncert bo dirigiral slavni venezuelski dirigent Gustavo Dudamel, ki je trenutno umetniški vodja losangeleške filharmonije in je leta 2017 kot najmlajši dirigent Dunajske filharmonike vodil na novoletnem koncertu. Program letos nosi naslov po prvem klasičnem delu "Rapsodija v modrem" ameriškega pianista in skladatelja Georgea Gershwina. V njem se prepletajo avstrijske in ameriške melodije avstrijskih in ameriških skladateljev ter skladateljev, ki so jih Avstrija ali Združene države Amerike tako ali drugačezaznamovale. Dunajski filharmoniki so na program uvrstili dela Georgea Gershwina, Leonarda Bernsteina, Johanna Straussa mlajšega, Maxa Steinerja, Johna Philippa Souse, Samuela Barberja,Carla Michaela Ziehrerja in še 9. simfonijo "Iz novega sveta" češkega skladatelja Antonína Dvořáka, za katero je dobil navdih med svojim obiskom nove celine. V vlogi solistke bo letos na oder stopila kitajska pianistka Yuja Wang, ki trenutno živi v New Yorku.

Koncert, ki ga Dunajski filharmoniki prirejajo od leta 2004 je brezplačen in zanj niso potrebne vstopnice. V parku Schönbrunn se ob tej priložnosti zbere okoli 100.000 ljudi in po zapolnitvi prostorov organizatorji vhode zaprejo.

Več informacij na povezavi:https://www.sommernachtskonzert.at/index_en.html

Fotografije:

Foto 1 in 2: Koncert poletne noči 2018 © Julian Silver

Ana Mravlje

Predstavnica za medije

Predstavništvo mesta Dunaj v Ljubljani

Dalmatinova 2, 1000 Ljubljana

T+386 1 320 77 77

M+386 41 275 210

Emravlje@eurocommpr.si

Wwww.eurocommpr.si

Spremljajte nas naFacebookinTwitterstrani.

Foto: Koncert poletne noči 2018 © Julian Silver

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!