Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

12. Klovnbuf – v nedeljo in ponedeljek

napovednik dogodkov

KLOVNBUF 12. festival sodobne klovnade in novega cirkusa Ljubljana l Vrhnika l MurskaSobota, 15.–24.junij 2019

Svet je danes hrup in kaos, nered, norost … cirkus. Vse nam je dovoljeno, pa nismo zares svobodni. Zato odprimo vrata v drug svet. Iz ponorele družbe pobegnimo v družbi cirkusantov. Za svet, ki ga ne moremo jemati resno, je rešitev le resna klovnada: umetnost, ki odpira vrata tudi tam, kjer jih ni. In odpira jih glasno, da se zatresejo vsiljene predstave o tem, kaj je res. Popelje nas v predstavo, kjer ni nič zares in je vse resnično: iz hrupa nastane glasba, iz kaosa cirkus. Odloputnimo ta vrata na ves glas, da zazveni Tišina: Tresk! Bum! Buf! Klovnbuf!

12. Klovnbuf

KLOVNBUF V NEDELJO INPONEDELJEK NEDELJA, 16. junij Stara mestna elektrarna – Elektro Ljubljana ► 18.00NOise Cirkus, Mismo Nismo (SI) Sodobna glasbeno-cirkuška improvizirana predstava, umeščena v prostor, poln zavrženih predmetov oziroma smeti, ki lastnosti in filozofijo noise glasbe prevaja v odrski jezik. ► 20.00Niti, Danijela Zajc (SI) Intermedijska predstava, v kateri avtorica preko forme sodobnega cirkusa raziskuje svoje lastne vrednote v odnosu do vrednot svojih prednic. ► 21.00Pogovor po predstavah Noise Cirkus in Niti•Moderira Kim Komljanec (SI) PONEDELJEK, 17. junij CIRKUŠKIPONEDELJEK● Park Zvezda, Ljubljana ►10.30Mini cirkus Bufeto, Zavod Bufeto (SI) ►11.00Nastopi mladinskih cirkusov(SI): Cirkuška skupina Pionirskega doma Cirkolandija, otroška skupina FUSKABO KR Cirkus, igralska šola POTica ►11.30Cirkuške delavniceza cirkuške navdušence, Cirkokrog (SI) ►12.00Dvoumni potepuh, Gilad Shabtay (IL) Poklon veliki umetnosti nemega humorja, ki srca starejših gledalcev pogreje z nostalgično eleganco in zaseje bolečino neposredno v smejalne mišice otrok ►12.30Pesem o kameli, Andrej Tomše, Hristina Vasić Tomše (SI) ►13.00Žonglerski koncert, Mismo Nismo (SI) ►16.30Delavnica hulahupaz Evo Cajnko (SI) ►17.30Dvoumni potepuh, Gilad Shabtay (IL) ►18.00VisokoBarolosolo (FR) Naj se vrne čar otroka v nas in najdimo ob tem še čudenje, svobodo, absurd, iskrenost norčka, pozornost otroka sredi igre. Igrajmo se, igrajmo se med sabo, igrajmo se še z vami! ►19.00Fliper paranoja, Matthias Romir (DE) Klovn z očali, klobukom in žogico je pred nemogočo nalogo, da bi stvari držal pod nadzorom. Ta poetična miniaturka je ples na robu prepada in hkrati oda namišljenemu prijatelju. ►19.30Mimikrija, Michael Zandl (AT) Umetnik publiki razkrije svet, ki je malce čuden, poln iluzij, presenečenj in v katerem so vsepovsod klobuki, ki se včasih premikajo kot po lastni volji. Kongresni trg, Ljubljana ► 21.00Žepi polni zvezd, Branko Potočan & Fourklor (SI) Življenje je kot cirkus, cirkus je odsev življenja. Kratke zgodbe v tej predstavi govorijo o znanih stvareh - o neuresničenih ljubeznih, o žalostih in o strahovih.

VSTOPNICE Prireditve v okviru Klovnbufa, ki so na prostem ter predstavi v nastajanju, ki bosta na sporedu v nedeljo, 16. junija v Stari mestni Elektrarni - Elektro Ljubljana, so brezplačne, za vse ostale predstave v Stari mestni elektrarni - Elektro Ljubljana pa so na voljo vstopnice po7 € / 5 € (za upokojence, študente in samozaposlene v kulturi) ter paket vstopnic za 24 €.

Copyright © *2019* *Zavod Bufeto*, All rights reserved. *zavodbufeto.com* *zavodbufeto@gmail.com* Urška Comino Odnosi z javnostmi E:ursaurska@gmail.com M: 031 357 965

Foto: Zavod Bufeto

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!