Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Počastili bomo dan državnosti, napovedujemo pa prvi Festival od Histrov do Rimljanov na Kaštelirju

Konec tedna bo zaznamovalo pestro dogajanje tako v mestu kot v zaledju. V petek, 21. junija bomo z osrednjo občinsko proslavo počastili dan državnosti, v soboto, 22. junija se bo v Kortah odvil prvi Festival od Histrov do Rimljanov na Kaštelirju, nedeljo pa bodo zaznamovali dnevi poljskega filma.

Počastili bomo dan državnosti, napovedujemo pa

prvi Festival od Histrov do Rimljanov na Kaštelirju

Izola, 18.junij 2019– Konec tedna bo zaznamovalo pestro dogajanje tako v mestu kot v zaledju. Vpetek, 21. junija bomo z osrednjo občinsko proslavo počastili dan državnosti, v soboto, 22. junija se bo v Kortah odvil prvi Festival od Histrov do Rimljanov na Kaštelirju, nedeljo pa bodo zaznamovali dnevi poljskega filma.

Petkova osrednja občinska proslava v počastitev dneva državnosti bo na prireditvenem prostoru Lonka,ob 20. uri.V sklopu kulturnega programa bodo nastopili Moški pevski zbor Izola, Manca Izmajlova in Benjamin Izmajlov ter folklorne skupine iz Italije, Madžarske in Slovaške.

V Kortah prvi Festival od Histrov do Rimljanov na Kaštelirju

Letos prvič se bo v Kortah odvil Festival od Histrov do Rimljanov na Kaštelirju. Od 18. do 22. ure bodo obiskovalci sobotnega dogodka lahko obiskali istrsko tržnico in okušali lokalna vina, olja, zeliščarske izdelke, različne namaze, domača sladka in slana peciva ter druge izdelke. Organizator napoveduje tudi delavnico izdelovanja starih glasbil in prikaz prazgodovinske obrti, kot je tkanje na statvah ter delavnico za otroke. Pritrkovalci Kulturnega društva Korte bodo v zvoniku sv. Antona Puščavnika nastopili ob 18.30. Sledil bo voden ogled po gradišču Kaštelir, ki bo organiziran med 18. in 19. uro. Za zaključek bo ob 20. uri nastopila italijanska folklorna skupina Città dei Trulli iz mesteca Alberobello, Ženski pevski zbor Kulturnega društva Korte, otroci podružnične osnovne šole Vojke Šmuc iz Kort ter etno skupina Vruja. Glasba orkestra Kulturnega društva Harmonikarjev Izola bo zadonela ob 22. uri, ko bo tudi pohod z baklami.

V nedeljo pa bo na Manziolijevem trgu koncert poljskega jazz pianista in skladatelja Arturja Dutkiewicza. Pred tem se bodo v Art kinu Odeon ob 11. in 17. uri ter ob 18.30 predvajali trije filmi poljskih režiserjev.

Več informacij v priponkah in na spletni strani:http://izola.si/medijsko-sredisce/dogodki-in-prireditve/

Vljudno vabljeni!

Martina Miklavčič Šumanski

Podsekretar za razvoj kadrov in komuniciranje

Sottosegretario per il settore risorse umane e relazioni con il pubblico

T:+386 5 66 00 138

M:+386 41 288 703

E:martina.miklavcic-sumanski@izola.si

W:www.izola.si

Foto: Občina Izola

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!