Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Živa knjižnica

Kjer knjige spregovorijo.

Živa knjižnicaKjer knjige spregovorijo.

Zavod Primorsko svetovalno središče (PRIMSS) bo tudi letos izvedel dogodek, ki je namenjen podiranju družbenih stereotipov. Kot del nacionalne mreže organizacij, ki izvajajo projektŽiva knjižnica, katere koordinator je Društvo informacijski center LEGEBITRA, bodo letos Živo knjižnico ponovno organizirali junija v okviru dogodka CMoKFEST.

Živo knjižnicobo možno v novem koprskem mestnem parku obiskati v sredo, 26. junija 2019, od 16. do 20. urev okviruCMoKFEST-a. Le-ta deluje kot katerakoli druga knjižnica, le da so knjige žive.

Knjige so predstavniki in predstavnice različnih manjšin, marginaliziranih družbenih skupin oziroma osebe, ki se v življenju, zaradi katerekoli osebne okoliščine, soočajo s predsodki, stereotipi in diskriminacijo in so pripravljene o svojih izkušnjah spregovoriti z bralkami in bralci.Projekt je namenjen ozaveščanju in izobrazbi o človeških vrednotah, človekovih pravicah in spodbujanju razprav o predsodkih in stereotipih v družbi.

"Zgodbe, ki jih piše življenje so barvite. V enih nastopamo kot glavni protagonisti, pri kakšnih drugih, smo le opazovalci. Takrat si le predstavljamo, kako se določeni posamezniki spoprijemajo z določenimi življenjskimi okoliščinami. Človeška narava je, da večkrat sodimo prehitro. "Predalčkamo" ljudi na način, ki je kdaj lahko tudi žaljiv. Pomembno je, da si dovolimo spoznati zgodbe na ravni posameznika, ki je dovolj pogumen in močan, da svojo zgodbo deli z nami. Projekt Živa knjižnica je priložnost za korak v tej smeri," sporoča strokovna vodja PRIMSSNikolina Jeretičin vabi na srečanje z zanimivimi in pisanimi zgodbami ljudi, ki si jih upajo javno deliti.

Zgodbe živih knjig letošnje Žive knjižnice bodo dnevno objavljene naFacebook strani PRIMSS, več o dogodku pa si lahko ogledate naFacebook dogodku.

Eleonora Jenko,predstavnica za odnose z javnostmi ŠOUPGSM: 041 279 783Tel:00386 5 662 62 24e-mail:eleonora@soup.siwww.soup.siIFacebook ŠOUPIInstagram ŠOUP

Foto: ŠOUP

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!