Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Vabilo na postavitev dodatnega javno dostopnega defibrilatorja, sreda, 26. junij, ob 11. uri, na promenadi proti plaži Svetilnik

Občina Izola od leta 2013 sodeluje v projektu Izola, srcu prijazno mesto. Do danes je bilo v okviru projekta na različnih lokacijah občine postavljenih dvanajst defibrilatorjev, v sredo, 26. junija, ob 11. uri pa bomo javno dostopni defibrilator postavili ob lokalu Vitaminček, na promenadi proti plaži Svetilnik.

Spoštovani novinarji in novinarke,

Občina Izola od leta 2013 sodeluje v projektuIzola, srcu prijazno mesto.Do danes je bilo v okviru projekta na različnih lokacijah občine postavljenih dvanajst defibrilatorjev,v sredo, 26. junija, ob 11. uri pa bomo javno dostopni defibrilator postavili ob lokalu Vitaminček, na promenadi proti plaži Svetilnik.

Srčno-žilne bolezni so v razvitem delu sveta in tudi Sloveniji že desetletja najpogostejši vzrok obolevnosti in umrljivosti odraslih, največ smrti in dolgotrajne prizadetosti povzroča tudi srčni infarkt. Ob srčnem zastoju je edina rešitev defibrilacija v prvih nekaj minutah in veseli smo, da bomo v tem mesecu postavili že drugi javno dostopni defibrilator. Skupaj jih bo tako na različnih lokacijah v Izoli kar trinajst fiksnih javnih defibrilatorjev polegprenosnega aparata, ki ga imajo občinski redarji vedno na razpolago v službenem avtu.

V priponki vabilo župana Danila Markočiča na dogodek.

Vljudno vabljeni!

Podaljšan čas za ogled razstave z naslovomIzolski plavajoči otok

Obenem vas obveščamo, da smo podaljšali čas za ogled razstave z naslovomIzolski plavajoči otok. Razstava je na ogled v Kulturnem domu Izolavsak delovni dan do 28. junija do 15.30, v soboto, 22. junija, od 10. do 12. ure in prihodnjo sredo, 26. junija, do 18. ure.

Aleš Prinčič, profesor na Fakulteti za arhitekturo v Ljubljani, je skupaj s študenti vseh letnikov prikazal dva koncepta ureditve izolskega vzhodnega akvatorija in zemljišč ob njem. Za nekatere futuristično razmišljanje, za nekatere zaželena poživitev mesta in nova priložnost, za nekatere spet pretiran poseg v prostor in značaj ribiškega mesteca. Prikazane rešitve in razstava bodo gotovo sprožile veliko debato o pogledu na bodoči razvoj Izole v luči posegov v prostor, zato si želimo, da se z idejnimi rešitvami seznani širša javnost.

Lep dan vam želim,

Martina Miklavčič Šumanski

Podsekretar za razvoj kadrov in komuniciranje

Sottosegretario per il settore risorse umane e relazioni con il pubblico

T:+386 5 66 00 138

M:+386 41 288 703

E:martina.miklavcic-sumanski@izola.si

W:www.izola.si

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!