Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Barvit folklorni utrip v Europarku

Na zadnjo junijsko soboto bodo Europark Maribor zavzeli temperamentni ritmi iz številnih držav sveta. Velika parada folklornih skupin, ki nastopajo na mariborskem Folkartu, bo že tradicionalno obiskala največje nakupovalno središče severovzhodne Slovenije.

Barvit folklorni utrip v Europarku

Na zadnjo junijsko soboto bodo Europark Maribor zavzeli temperamentni ritmi iz številnih držav sveta. Velikaparada folklornih skupin, ki nastopajo na mariborskem Folkartu, bo že tradicionalno obiskala največje nakupovalno središče severovzhodne Slovenije.

Barvit utrip širnega sveta

V soboto, 29.junija, se lahko ob 12.30 obiskovalci Europarka pridružijo eksotični mešanici veselja in nalezljivih ritmov na kulturnem popotovanju od Irske prek Makedonije, Ukrajine, Kitajske in Mehike vse do Baškortostana termističnega otoka Guam. Odločni, energičniIrcijih bodo pozdravili s tipično keltsko glasbo ter s plesnim step korakom "mehkih" in "trdih" čevljev. Videli bodo lahko ljubkost, mehkobo in ponos sončneMakedonijeter barvito, živahno in nebrzdano razigranostUkrajine. Spogledovali se bodo z oddaljeno, častitljivo in mističnoKitajskoter občudovali skrivnostno kulturo Majev ter Aztekov izMehike. Spremljali bodo lahko divje tatarske in baškirske nomadske prednike izBaškortostana, od zelo daleč, izpod Urala, ter se odpravili na eksotično in že skoraj obredno popotovanje na otokGuam.

Mariborski Folkart, največji slovenski folklorni praznik, je sicer v lanskem letu praznoval že 30 let neprekinjenega delovanja ter bo tudi letos navduševal številne Mariborčane ter obiskovalce iz drugih krajev in držav.

MAG. TJAŠA TONI SKUBIC

svetovalka

GSM:+386 40 512 880

Email:tjasa.toni-skubic@ippr.si

IPPR

agencija za komuniciranje / PR agency

Mesarska c. 22, 1000 Ljubljana

pisarna / office: Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana

http://www.ippr.si

Foto: Europark

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!