Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Izbrani sta finalistki za naziv Evropska destinacija odličnosti 2019

Strokovna komisija pod okriljem Slovenske turistične organizacije (STO) je v finale za naziv Evropska destinacija odličnosti (EDEN) uvrstila dve destinaciji: Dolenjsko in Podčetrtek.

Strokovna komisija pod okriljem Slovenske turistične organizacije (STO) je vfinale za naziv Evropska destinacija odličnosti (EDEN) uvrstila dve destinaciji: Dolenjsko in Podčetrtek.

Strokovna komisija je v torek, 2. julija, izmed petih prijav izbrala dve finalistki, katerih odličnost bo še dodatno preverila na terenskem ocenjevanju v prihodnjem tednu. Evropska komisija je za letošnjo temo izbralaturizem dobrega počutja. Strokovna komisijaje na podlagi ocenjevanja in meril v finale uvrstila dve destinaciji:DolenjskoinPodčetrtek.

Slovenska turistična organizacija bo novoEvropsko destinacijo odličnosti (EDEN)vključila v številne promocijske aktivnosti, izpostavljena pa bo tudi s strani Evropske komisije. Skupaj s finalistkami bo zmagovalna destinacija postala članica slovenske mrežeEDEN destinacij in s tem pridobila možnost za včlanitev v evropsko združenje EDEN destinacij, ki spodbuja promocijo, izmenjavo dobrih praks, povezanih s trajnostnim razvojem turizma in povezovanje.

Zmagovalna destinacijaEDEN 2019 bo naziv prejela naStrateškem forumu Bled,3. septembra.

Nazaj

mag. Livija Kovač Kostantinovič

vodja korporativnega PR

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!