Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Vabilo na dogodek - predaja ključev novega vozila za izvajanje brezplačnih prevozov starejših občanov v okviru projekta Prostofer, četrtek, 11. julij 2019, ob 11. uri na promenadi Sončnega nabrežja, pred stavbo Občine Izola

Obveščamo vas, da bo Občina Izola na dan občinskega praznika, 11. julija 2019, bogatejša za novo, težko pričakovano storitev za starejše občane.

Obveščamo vas, da bo Občina Izola na dan občinskega praznika, 11. julija 2019, bogatejša za novo, težko pričakovano storitev za starejše občane. V okviru projektaProstofer, ki je projekt humanitarnega zavoda za boljšo kakovost življenja starejšihZlata mreža, bo Občina pričela z izvajanjem brezplačnih prevozov starejših občank in občanov, ki jim je bila do sedaj mobilnost, predvsem zaradi pomanjkanja javnih prevoznih sredstev, otežena.

Vabimo vas, da se udeležite slavnostnega dogodka z uradno predajo ključev vozila za izvajanje brezplačnih prevozov starejših, ki bov četrtek, 11. julija 2019, ob 11. uri na promenadi Sončnega nabrežja, pred stavbo Občine Izola.

Prostofer je skovanka iz besed prostovoljni in šofer. Gre za trajnostni vseslovenski prostovoljski projekt za mobilnost starejših, v okviru katerega se povezujejo starejše osebe, ki potrebujejo prevoz in ne zmorejo uporabljati javnih in plačljivih prevozov, s starejšimi aktivnimi vozniki, ki so vprostem času pripravljeni pomagati tistim, ki prevoze potrebujejo.Novo vozilo bo primarno namenjeno za prevoz občanov in občank do zdravstvenih in javnih ustanov, ki se nahajajo na območju občine Izola, izjemoma pa tudi do omenjenih ustanov v sosednjih občinah (Koper, Piran, Ankaran).

Po dogodku si bomo skupaj ogledali tudi prvo vožnjo izolskih prostovoljcev, ki bodo v prihodnje podarili svoj prosti čas starejšim, pomoči potrebnim.

Vljudno vabljeni!

Martina Miklavčič Šumanski

Podsekretar za razvoj kadrov in komuniciranje

Sottosegretario per il settore risorse umane e relazioni con il pubblico

T:+386 5 66 00 138

M:+386 41 288 703

E:martina.miklavcic-sumanski@izola.si

W:www.izola.si

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!