Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Dogajanje ob Občinskem prazniku Občine Šempeter-Vrtojba

Krajani Šempetra in Vrtojbe so se 19. aprila 1998 na referendumu odločili, da želijo samostojno občino.

Četrtek, 18. julij 2019

ob 18.00 Slavnostna seja Občinskega sveta Občine Šempeter-Vrtojba ob občinskem prazniku in podelitev nagrad in priznanj letošnjim občinskim nagrajencem

Mladinski center, Vrtojba

ob 19.00 Kontejnrčki, otroška predstava

Pred Coroninijevim dvorcem, Šempeter pri Gorici

Petek, 19. julij 2019

ob 21.30 Jazz Punt Big Band: A trubute to Beatles, koncert

Pred Coroninijevim dvorcem, Šempeter pri Gorici

Sobota, 20. julij 2019

od 8.00 dalje Tradicionalni mednarodni ženski balinarski turnir

Balinarska sekcija Društva upokojencev Šempeter

balinišče v Vrtojbi

ob 21.30 Varna hiša za moške, komedija

Pred Coroninijevim dvorcem, Šempeter pri Gorici

Sobota, 27. julij 2019

od 8.00 dalje Tradicionalni mednarodni moški balinarski turnir

Balinarska sekcija Društva upokojencev Šempeter

balinišče ob Gasilskem domu v Šempetru pri Gorici

Krajani Šempetra in Vrtojbe so se 19. aprila 1998 na referendumu odločili, da želijo samostojno občino. Državni zbor Republike Slovenije je izid referenduma upošteval in 22. julija 1998 sprejel odločitev, da kraja Šempeter pri Gorici in Vrtojba postaneta samostojna občina. 22. julija bo tako Občina že enaindvajsetič praznovala svoj občinski praznik.

Osrednja slovesnost bo v četrtek, 18. julija, ko se bo v Mladinskem centru v Šempetru odvila slavnostna seja Občinskega sveta Občine Šempeter-Vrtojba. Ob tej priložnosti bo zbrane nagovoril župan Občine Šempeter-Vrtojba, mag. Milan Turk, dogajanje pa bo z izbranim kulturnim programom bogatil Trio Adore. Osrednji del dogajanja bo predstavlja podelitev nagrad letošnjim občinskim nagrajencem, ki jih je na svoji 8. redni seji 13. junija 2019 izbral Občinski svet na podlagi predlogov Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja.

Poleg osrednje slovesnosti se bo v naslednjih dveh tednih zvrstila še vrsta drugih dogodkov, ki jih v okviru Poletja na placu v počastitev občinskega praznika pripravlja KŠTM Šempeter-Vrtojba. Zanimiv program sestavlja predstava za otroke Kontejnrčki, koncert A Tribute to the Beatles, ki nas bo s hiti, kot so Yesterday, Help, Hey Jude, Something, Cant Buy Me Love, Hello Goodbye, Let It Be in All You Need Is Love slavnih Beatlov v bigbandovski preobleki, popeljali v obdobje Beatlemanije in komedija Varna hiša za moške. Kot tradicionalno bodo na svoj račun prišli tudi ljubitelji balinanja. Ženske ekipe se bodo na balinarskem turnirju v Vrtojbi pomerile na sobotno dopoldne, 20. julija, moški pa bodo svoje moči merili na balinarskem turnirju v Šempetru pri Gorici, ki bo v soboto, 27. julija.

Hvala za najavo dogodkov v vašem mediju in lepo vabljeni, da se nam pridružite!

Lep pozdrav!

Mateja Poljšak Furlan

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!