Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

FeKK - Festival kratkega filma Ljubljana: kinotečni program od 19. do 24. avgusta

med 19. in 24. avgustom bo kinotečno platno osvetlil 5. festival kratkega filma FeKK. Največji mednarodni festival kratkih filmov v Sloveniji prinaša na ogled obsežen tekmovalni program, ki se na eni strani osredotoča na filmsko sceno s področja bivše Jugoslavije, na drugi strani pa na državni tekmovalni program. Tekmovalni program FeKK SLO in FeKK YU bo na ogled v Letnem kinu Slovenske kinoteke na Muzejski ploščadi Metelkova.

Spoštovani, med19. in 24. avgustombo kinotečno platno osvetlil5. festival kratkega filma FeKK. Največji mednarodni festival kratkih filmov v Sloveniji prinaša na ogled obsežen tekmovalni program, ki se na eni strani osredotoča na filmsko sceno s področja bivše Jugoslavije, na drugi strani pa na državni tekmovalni program. Tekmovalni programFeKK SLOinFeKK YUbo na ogled v Letnem kinu Slovenske kinoteke na Muzejski ploščadi Metelkova. Bogat spremljevalni program festivala prinaša v Kinoteko še izbor arhivskih filmov pod naslovomFeKK Slavje, retrospektivo kratkih filmovJelene Gavrilovićin poklonDušanu Makavejevu. Celoten program festivala si lahko ogledate nasledeči povezavi. Vse festivalske projekcije – tako v dvorani kot na letnem kinu Kinoteke sobrezplačne. V primeru slabega vremena se projekcije z letnega kina prestavijo v dvorano Slovenske kinoteke.

Poletni kino na Krasu - MSFI Divača: Čudežno potovanje

Program letnega kinaMuzeja slovenskih filmskih igralcev (MSFI)v Divači vpetek, 23. avgusta, ob 21. urizaključujemo s projekcijo filmaČudežno potovanje(2001), pod katerega se podpisuje Hayao Miyazaki, eden najpomembnejših ustvarjalcev animeja, japonske različice animiranega filma. Film bo predvajan s 35-mm filmskega traku. Sinhroniziran je v slovenščino in primeren za otroke od 8. leta. * * * Vstopnice bodo pol ure pred projekcijo na voljo pri blagajni letnega kina. Vstopnica za film pod zvezdami velja tudi kot vstopnica za ogled MSFI. V primeru dežja ali burje program letnega kina odpade. Natančne informacije bodo objavljene na spletni strani muzeja.

Uvod v retrospektivo Jeana Renoirja: Elena in možje "Vse bolj sem prepričan, da je delo Jeana Renoirja delo nezmotljivega režiserja. Če rečem malce bolj zadržano: Renoirjevo delo od nekdaj vodi filozofija življenja, ki se izraža z nekakšno obrtno skrivnostjo ta pa je: naklonjenost. Po zaslugi te naklonjenosti je uspelo Renoirju ustvariti najbolj žive filme v zgodovini filmske umetnosti /…/." (François Truffaut) V sklopu programaLetni Kinodvor na Kongresnem trgubo vtorek, 27. avgusta, ob 21. uribrezplačno na ogled vrtoglava romantična komedija francoskega cineasta Jeana Renoirja,Elena in možje(1956), film v katerem se čudovita Ingrid Bergman znajde v vrtincu ljubezenskih avantur in političnih intrig.

Projekcija, ki jo pripravljamo v sodelovanju sKinodvor. Mestni kino,napoveduje jesenskoretrospektivo filmov Jeana Renoirja, ki se bo med 26. septembrom in 30. oktobrom odvrtela v dvorani Slovenske kinoteke.

Spored vseh filmov tega tedna si lahko ogledate nawww.kinoteka.si Vabljeni v Kinoteko, vabljeni na film!

Slovenska kinoteka Miklošičeva cesta 28 1000 Ljubljana 01/4342520 www.kinoteka.si press@kinoteka.si

Foto: Slovenska kinoteka

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!