Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

SPOROČILO ZA JAVNOST NA DAN 20.8.2019 – 3. STREET FOOD MARKET MARIBOR

Zadnji vikend v avgustu že 3. Street Food Market Maribor, kulinarični festival

SPOROČILO ZA JAVNOST NA DAN 20.8.2019 – 3. STREET FOOD MARKET MARIBOR

Zadnji vikend v avgustu že 3. Street Food Market Maribor, kulinarični festival

Ko se zgodi prvič, smo navdušeni, ko se zgodi drugič, se že vnaprej veselimo in ko prihaja tretjič, sproščeno pričakujemo, da nam bo spet preprosto lepo, fino, prijetno. Na kratko med malico ali po delovnem dnevu, letos že 3. Street Food Market Maribor vsaki dan od četrtka, 29. do sobote, 31. avgusta 2019 od 11. do 22. ure na Trgu Leona Štuklja v Mariboru. Odlična hrana, pripravljena v predelanih tovornjakih pred očmi obiskovalcev, glasbena spremljava in rezultat – vrvež na največjem trgu v središču mesta Maribor, ki se za tri dni spremeni v mesto kulinarike, druženja in užitka v tem delu Evrope.

Streeet Food Market Maribor je nastal v partnerskem sodelovanju s Street Food Market Austria, ki je pred petimi leti začel aktivno izvajati kulinarične festivale pod imenom Street Food Market po celotni Avstriji, pred tem že priljubljene v Švici in Nemčiji. Prvi začetki tovrstnih festivalov, predelave vozil in priprave hrane pred očmi obiskovalcev prihajajo iz Amerike. Mariborski festival je edini v Sloveniji, še eden je na hrvaškem otoku Krk, v Avstriji se izvaja na dvajsetih mestih od konca marca do oktobra vsako leto. "Cilj organizatorjev kulinaričnega festivala v Mariboru je narediti večdnevni tradicionalni dogodek z obiskovalci iz celotne Evrope in umestiti mesto Maribor na kulinarični zemljevid, kar nam glede na objave v tujih revijah, med njimi National Geographic in Le Journal Globe Trotter, že tudi uspeva," pravi eden od organizatorjev festivala Mitja Špes iz podjetja Factumevent: "Obiskovalkam in obiskovalcem želimo ponuditi trendovsko ulično hrano, pripravljeno pred njihovimi očmi, turistom pa tudi večdnevno dogajanje na javnem prostoru v mestu. Namen našega festivala je dosežen, ko vidimo, da ljudje uživajo v pravih kulinaričnih mojstrovinah in druženju ob odlični hrani in pijači na velikem trgu v središču Maribora." Število obiskovalcev vsako leto raste, prvo leto je festival obiskalo šest tisoč ljudi, lani so jih našteli že deset tisoč, letos organizatorji glede na interes in povpraševanje pričakujejo nove presežke. Ob obisku gostov iz Avstrije, Nemčije, Hrvaške, Italije, Poljske, tudi Amerike in Kitajske se rezultati dobrega dela na festivalu kažejo tudi na področju turizma v mestu.

Številni ponudniki hrane, ki so v Mariboru že bili lani ali predlani, si ponovno želijo biti del tridnevnega dogajanja. Ponudnik Andrej Kogovšek, ki bo na Trgu Leona Štuklja od 29. do 31. avgusta 2019 že tretje leto zapored pripravljal slastne Sam Churrose (preprosta sladka španska jed) je nad Street Food Marketom Maribor enostavno navdušen: "Street Food Market je dogodek, kjer se prepleta strast in ljubezen do hrane ter prijateljsko druženje ob dobri hrani in pijači. Je sodobna selitev hrane iz dežele v deželo. Je zelo pomembno dogajanje za razvoj področne kulinarike in je vse, kar mesto potrebuje za dober vikend. Street Food Market Maribor preprosto rečeno: To Je To!"

Organizatorji Street Food Marketa Maribor so zadovoljni, da s festivalom odpirajo tudi vrata mariborskim in slovenskim ponudnikom v tujino ter povezujejo domače in tuje ponudnike med seboj. V skladu s konceptom kulinaričnih festivalov Street Food Market se ponudba hrane in ponudnikov na Street Food Market Maribor vsako leto spreminja. "30-40 % ponudnikov vedno osvežimo z novimi. Vsako leto naredimo novo prijavo za lokalne ponudnike predvsem iz Maribora in Slovenije ter naredimo selekcijo glede na ponudbo, kvaliteto in atraktivnost ponudnika. Letos je bilo zanimanje ponudnikov zares izredno in dobili smo več povpraševanj, kot pa imamo na trgu Leona Štuklja prostih mest. Število enot se vedno giblje do 40," dodaja Špes in razkriva, da je hrana v vsaki enoti, predelanem tovornjaku ali prikolici, zgodba zase: "Izjemno popularni so še vedno burgerji, vedno bolj znani postajajo hot dogi, steaki, češke pivske klobase in krače, vegetarijanski buriti, palačinke, ki jih bo pripravljal sam Masterchef, znani makroni iz ateljeja Karim, različne dobrote iz Šrilanke, naravni sladoled na palčki, slastni vaflji, domači štruklji in še bi lahko naštevali. Zato je najbolje, da ljudje pridejo in sami izberejo svojo najljubšo jed, ob tem pa doživijo utrip mesta Maribor, Trg Leona Štuklja v teh dneh in sam koncept Street Food Marketa Maribor."

Vstop na edinstveni kulinarični festival je prost. Kulinarični festival bo imel ponovno tudi humanitarno noto, del sredstev bo namenjen porojektu Botrstvo. Izpostavimo še eno dodano vrednost mariborskega festivala - Street Food Market Maribor je družini prijazen festival, saj je ves čas dogajanja na Trgu Leona Štuklja poskrbljeno tudi za animacijo za najmlajše.

Pomembna informacija za medije!

V petek, 30. avgusta 2019 ob 11. uri pripravljamo kulinarični sprehod po 3. Street Food Marketu Maribor za medije. Zaradi lažje organizacije vljudno prosimo za prijavo na info@factumevent.com do torka, 27. avgusta 2019.

Zahvaljujemo se za pomoč pri informiranju javnosti glede 3. Street Food Marketa Maribor. Vljudno vabljeni, da z nami doživite utrip tega edinstvenega kulinaričnega festivala v Mariboru!

Informacije dnevno tudi na naših FB straneh – STREET FOOD MARKET MARIBOR dogodek.

Dr. Martina Rauter Mitja Špes

PR Street Food Market Maribor Vodja Street Food Market Maribor

M: 051 365 443 M: 040 500 510

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!