Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Sporočilo za javnost

Onemogočanje poslovanja Kemisu grožnja za celotno družbo

Sporočilo za javnost

Onemogočanje poslovanja Kemisu grožnja za celotno družbo

Ob današnjem sklepu, vročenem podjetju Kemis, da se zavrže njihov predlog (začasnega) nadaljevanja z delovanjem do konca postopka odločanja o črni gradnji, je večji del gospodarstva zelo ogorčen. S tem Slovenija izgublja pomemben del infrastrukture za varno, zanesljivo in strokovno predpripravo nevarnih odpadkov za odstranitev. Infrastruktura odpadkov pa je nenazadnje enako pomembna kot na primer oskrba s pitno vodo in elektriko. Hkrati pa se s takšno odločitvijo odrekamo tudi že utečenim postopkom nadaljnje predelave nevarnih odpadkov v sežigalnicah v tujini, saj lastnih takšnih kapacitet v Sloveniji nimamo.

Na Gospodarski zbornici Slovenije smo prepričani, da delovanje vrhniškega podjetja ne bi smelo biti zaustavljeno, dokler niso zaključeni vsi upravni postopki, saj s saniranimi objekti in nadstandardnimi požarnimi rešitvami okolje ni ogroženo. Nasprotno, nedelovanje podjetja ima izrazito negativen vpliv na gospodarstvo in celotno družbo.

Pozivamo pristojne institucije, da v izogib ogrožanju varnosti okolja in zdravja ljudi ponovno premislijo o posledicah danes izdanega sklepa ter k revidiranju sprejete odločitve.

Spoštovani predstavniki medijev:

Po kriznem sestanku s predstavniki več panog bo generalna direktorica GZS mag. Sonja ŠmucDANES, V ČETRTEK, 22. AVGUSTA, NA GZS, DIMIČEVA 13, LJUBLJANA, SALON V 6. NADSTROPJU, OB 16.30 URI dala izjavo. Na razpolago za vprašanja bodo tudi predstavniki nekaterih dejavnosti.

Vljudno vabljeni!

Mag. Tajda PeliconVodja za strateško komuniciranje

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!