Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Uvod v retrospektivo Jeana Renoirja

V sklopu programa Letni Kinodvor na Kongresnem trgu bo v torek, 27. avgusta, ob 21. uri brezplačno na ogled vrtoglava romantična komedija francoskega cineasta Jeana Renoirja, Elena in možje (1956), film v katerem se čudovita Ingrid Bergman znajde v vrtincu ljubezenskih avantur in političnih intrig.

Spoštovani, V sklopu programaLetni Kinodvor na Kongresnem trgubo vtorek, 27. avgusta, ob 21. uribrezplačno na ogled vrtoglava romantična komedija francoskega cineasta Jeana Renoirja,Elena in možje(1956), film v katerem se čudovita Ingrid Bergman znajde v vrtincu ljubezenskih avantur in političnih intrig.

Projekcija, ki jo pripravljamo v sodelovanju sKinodvor. Mestni kino,napoveduje jesenskoretrospektivo filmov Jeana Renoirja, ki se bo med 26. septembrom in 30. oktobrom odvrtela v dvorani Slovenske kinoteke.

Začetek nove sezone v dvorani Slovenske kinoteke Dvorana Slovenske kinoteke se z novo sezono filmskih vrhuncev ponovno odpira vtorek, 3. septembra,z večerom Slovenskega filmskega arhiva, v sklopu katerega bo predvajan omnibusTrije prispevki k slovenski blaznosti(Žarko Lužnik, Boris Jurjaševič, Mitja Milavec, 1983). Vsredo, 4. septembra, ob 20. urina velikem platnu ne zamudite kultne mojstrovine Francisa Forda Coppole,Apokalipsa danes(1979), vsoboto, 7. septembra, ob 20. uripa bo na sporedu še klasikaModerni časi(Charles Chaplin, 1936).

Prvi kinotečni teden bo sicer v znamenju ruskega fima. S kratkim ciklom se bomo spomnili spomladi preminulegaGeorgija N. Danelije, mojstra lirične komedije in enega najbolj cenjenih sovjetskih režiserjev. V obliki filmskega dvojčka po dolgem času na naše platno vračamo njegovi mojstroviniTriintrideset(1965) inTekle so solze(1982). Program za september in oktober si v celoti že lahko ogledate tudi v novemKinotečniku.

Napovedujemo

Spored vseh filmov tega tedna si lahko ogledate nawww.kinoteka.si Vabljeni v Kinoteko, vabljeni na film!

Slovenska kinoteka Miklošičeva cesta 28 1000 Ljubljana 01/4342520 www.kinoteka.si press@kinoteka.si

Foto: Slovenska kinoteka

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!