Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

OZS v bran staršem prvošolčkov

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS) odločno zavrača očitke Sindikata obrti in podjetništva, da je OZS zavrnila predlog dodatnega dne plačane odsotnosti z dela zaradi spremstva prvošolca v šolo. OZS je namreč zavrnila celotno kolektivno pogodbo, ki je vsebovala nerealne in previsoke zahteve sindikata, do posamičnih predlogov pa se OZS ni nikoli opredeljevala.

OZS v bran staršem prvošolčkov

Ljubljana, 26. 8. 2019 – Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS) odločno zavrača očitke Sindikata obrti in podjetništva, da je OZS zavrnila predlog dodatnega dne plačane odsotnosti z dela zaradi spremstva prvošolca v šolo. OZS je namreč zavrnila celotno kolektivno pogodbo, ki je vsebovala nerealne in previsoke zahteve sindikata, do posamičnih predlogov pa se OZS ni nikoli opredeljevala.

"V OZS ne nasprotujemo predlogu, da starši prvošolcev dobijo dodatni dan plačane odsotnosti z dela.Toje že sedaj praksa pri številnih delodajalcih, zlasti pri manjših podjetjih, ki so večinoma družinska," ob tem pojasnjujeBranko Meh, predsednik OZS.

V OZS smo razočarani, da je Sindikat obrti in podjetništva stališča zbornice na pogajanjih o kolektivni pogodbi vzel iz konteksta, saj se OZS o konkretnem predlogu glede plačane odsotnosti z dela ni opredeljevala. Na pogajanjih je bila OZS med drugim proti nerealnemu dvigu plač in dodatnemu dnevu plačanega dopusta zgolj za člane Sindikata obrti in podjetništva (za nečlane patone bi veljalo).

Tudi v OZS menimo, da morajo imeti vsi otroci in njihovi starši enake možnosti in pravice. OZS bo sicer o tej tematiki razpravljala na jutrišnji seji upravnega odbora.

Za dodatna pojasnila smo vam na voljo.

Mira ČrešnarVodja odnosov z javnostmi

OBRTNO-PODJETNIŠKA ZBORNICA SLOVENIJECelovška 71, 1000 LjubljanaT:+386 (0)1 58 30 823, 580 30 501M:+386 (0)41 936 844

E:mira.cresnar@ozs.si|www.ozs.si

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!