Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Primorski gostinci in vinarji tik pred letošnjo trgatvijo na festivalu Park Wine Party

Vas zanima kakšna bo letošnja trgatev? Odgovore velja poiskati ta petek na dogodku Park Wine Party, kjer se bo pred novogoriškim hotelom Park predstavilo kar 19 primorskih vinskih kleti, hiš in vinarjev. Večer bodo popestrile kulinarične kreacije sedmih kuharjev iz primorskih restavracij in gostiln. Pod zabaven zaključek poletja pa se podpisujejo še glasbena skupina Jumpin" Shoes in plesalci Encanto Amazonia.

Primorski gostinci in vinarji tik pred letošnjo trgatvijo na festivalu Park Wine Party

Nova Gorica, 27. avgust 2019 – Vas zanima kakšna bo letošnja trgatev? Odgovore velja poiskati ta petek na dogodku Park Wine Party, kjer se bo pred novogoriškim hotelom Park predstavilo kar 19 primorskih vinskih kleti, hiš in vinarjev. Večer bodo popestrile kulinarične kreacije sedmih kuharjev iz primorskih restavracij in gostiln. Pod zabaven zaključek poletja pa se podpisujejo še glasbena skupina Jumpin Shoes in plesalci Encanto Amazonia.

Park Wine Party bo v petek, 30. avgusta zvečer, že peto leto zapored združil vse, ki sta jim vino in kulinarika blizu in hkrati ponudil pravo, sproščeno priložnost, da se svetu vrhunskih vin in kulinaričnih kreacij približate prvič. Priložnost, da osebno spoznate vinarje in vina iz kar 19 primorskih kleti ter okusite kreacije, ki jih bodo predstavilo 7 kuharjev iz primorskih restavracij in gostiln. Večer bo popestril nastop plesne skupine Encanto Amazonia ter glasba v živo s skupino Jumpin\" Shoes. Posebnost letošnjega festivala je tudi zaveza k zmanjševanju rabe plastike, zato ne prizorišču dogodka ne bo plastičnega gostinskega inventarja za enkratno uporabo. Parkovi gostinci bodo tudi tokrat poskrbeli, da bo Park Wine Party eden najelegantnejših in urejenih poletnih eno-gastronomskih festivalov.

Parkov zabavni festival vin in kulinarike, ki se je med zvedavimi obiskovalci uveljavil tako v poletni kot zimski različici, je le eden v mozaiku eno-gastronomskih dogodkov, ki jih v Parku redno prirejajo za goste in predstavlja neke vrste izložbeno okno lokalnih pridelovalcev. V koledarju Parkovih dogodkov se namreč mesečno vrstijo enogastronomski večeri: v septembru ga bodo priredili v sodelovanju z vinsko kletjo Štokelj iz Vipavske doline, v oktobru pa bodo barve Brd zastopala vina Bregar.

Park Wine Party: petek, 30. avgust 2019 // od 20. ure dalje

Cena vstopnic: V predprodaji: 25 € Na dan dogodka: 35 €

Nakup vstopnic:

Vstopnice so naprodaj na prodajnih mestih Eventim-a in na spletni strani centra Park:

https://thecasinopark.com/si/zabava/park-wine-party-30-8-2019

Rezervacije aranžmajev z nočitvijo:

Nočitev za 2 osebi v dvoposteljni sobi z zajtrkom + 2 vstopnici za Park Wine Party = 120 evrov. booking@hit.si ali na t 05 331 13 41

SEZNAM SODELUJOČIH VINSKIH KLETI, HIŠ in VINARJEV

· Movia

· Vina Štokelj

· Marjan Simčič

· Vina Sveti Martin

· Klet Brda

· Posestvo Tilia

· Vinarstvo Ščurek

· Vipava 1894

· Belica

· Domačija Lisjak

· Bjana

· Wine estate Sutor

· Kmetija Prinčič

· Vina Kobal

· Piro

· Pucer z Vrha

· Vinska klet Ferdinand

· Korenika & Moškon

· Vinakoper

GOSTUJOČE PRIMORSKE RESTAVRACIJE in GOSTILNE

• Špacapanova hiša, Komen

• Restavracija Tiffany, Hotel Park, Nova Gorica

• Štorija pod stopnicami, Postojna

• Gostilna Podfarovž, Vipava

• Belica, Medana

• Fabrika, Nova Gorica

• Restavracija Calypso, Hotel Perla, Nova Gorica

Izbor vin in jedi, ki jih bomo lahko pokusili na prireditvi Park Wine Party 2019 je na voljo na sledeči povezavi:

https://cdn.hit.si//documents/977/file/knjizica-PWP_Park_100x200_jul19_splet.pdf

_________________________________________________

Več informacij in akreditacije za novinarsko spremljanje dogodka: Lavra Peršolja Jakončič, Odnosi z javnostmi, m 031 336 814, lavra.persolja.jakoncic@hit.si

Foto: HIT

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!