Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Varna pot otrok v šolo

Tudi letos bo v prvih dneh novega šolskega leta poskrbljeno za varne poti izolskih učencev v šolo. Zanje bodo skrbeli policisti, občinski redarji in izolski upokojenci. Občina Izola poziva vse voznike in ostale udeležence v prometu, naj bodo pozorni na otroke in prilagodijo hitrost vožnje v naseljih.

Varna pot otrok v šolo

Izola, 29. avgust 2019 – Tudi letos bo v prvih dneh novega šolskega leta poskrbljeno za varne poti izolskih učencev v šolo. Zanje bodo skrbeli policisti, občinski redarji in izolski upokojenci. Občina Izola poziva vse voznike in ostale udeležence v prometu, naj bodo pozorni na otroke in prilagodijo hitrost vožnje v naseljih.

Za varno pot v šolo bodo skrbeli policisti, občinski redarji in izolski upokojenci. Slednji bodo v poenotenih odsevnih jopičih, ki jih je zagotovil Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Izola, lažje in hitreje prepoznavni. Na bolj obremenjenih križiščih v občini bodo na prvi šolski dan za varnost učencev skrbeli od 7.30 do 8.30 in od 12.00 do 13.00, preostale dni vse do konca tedna pa od 7.30 do 8.30 in od 12.15 do 14.00. Izolski upokojenci bodo prisotni na prehodih za pešce na Cankarjevem drevoredu, Drevoredu 1. maja, Prešernovi cesti, Ulici oktobrske revolucije, Južni cesti in v Kortah. Prav tako bo za varen in zabaven prvi šolski dan poskrbela izolska maskota Bepi. Tudi ta bo otroke spremljal na prehodih za pešce, zjutraj v Drevoredu 1. maja, kasneje pa bo v šolo pospremil prvošolce.

Ukrepi za varno pot v šolo

Občina bo poskrbela tudi za urejeno okolico šol, prav tako bodo na novo pobarvane talne označbe in modre ribice, ki označujejo varno pot v šolo. Postavljene bodo dodatne opozorilne table oz. triopani z napisom šolska pot. V mestu (na Cankarjevem drevoredu in Drevoredu 1. maja) pa bosta razobešena dva transparenta, ki bosta do konca septembra voznike opozarjala na prisotnost otrok na cesti.

Vpis v osnovne šole in sprejem prvošolcev

Letos je v izolske osnovne šole vpisanih skupaj 157 prvošolcev, kar je nekaj manj kot lansko leto. 54 otrok je vpisanih na OŠ Livade, 74 na OŠ Vojke Šmuc, 14 na njeno podružnico v Kortah in 15 na OŠ Dante Alighieri. Skupaj bo v 61 oddelkih osnovno šolo v Izoli letos obiskovalo 1332 otrok.

Sprejem za prvošolce se bo odvil v ponedeljek, 2. septembra, ob 12.30 na ploščadi Srednje šole Izola.

Kabinet župana - Gabinetto del Sindaco

Polonca Skendžič

tel: +386 5 66 00 109

gsm: +386 31 630 740

e-mail: polonca.skendzic@izola.si

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!