Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Vabilo Mladinske knjige na predstavitev novih knjig za otroke

tudi letošnji september smo v Mladinski knjigi pričakali z novim paketom štirih čebelic, ki smo jim pridali še tri velike slikanice. V družbi ustvarjalcev vas pričakujemo v sredo, 4. septembra 2019, ob 11. uri v knjigarni Konzorcij.

Spoštovani,

tudi letošnji september smo v Mladinski knjigi pričakali z novim paketom štirih čebelic, ki smo jim pridali še tri velike slikanice. V družbi ustvarjalcev vas pričakujemov sredo, 4. septembra 2019, ob 11. uriv knjigarni Konzorcij.

Sedemdeseti obletnici rojstva legendarnega slovenskega kantavtorjaTomaža Pengovase v zbirki Čebelica poklanjamo z izdajo njegove pesmiDREVO, ki jo je likovno upodobila slikarkaPolona Lovšin.

Knjižni prvenecNALAavtoriceAne Kalinbo spodbudila najmlajše bralce in njihove odrasle k razmišljanju o otrocih, ki so posvojeni. Slikanico je ilustriralaMaša Kozjek.

V knjižni izdaji so zaživele pesmiceBarbare Menart Senica, ki so jih mladi bralci že spoznali v revijah Cicido in Ciciban. Knjižico z naslovomNAGAJIVI ŠKRATKIje ilustriralaAna Košir. V reviji Cicido so se mladi seznanili tudi s pesmimi in ugankami avtoriceVere Albreht. Za tokratno knjižno izdajo, ki nosi naslovPRIDITE, POMLAD JE TU, jih je izbralaAlenka Župančič. Ilustracije so deloPolone Lovšin.

Med tremi novimi velikimi slikanicami, ki jih bomo predstavili, je prva izvirno delopoznavalke otroške književnostiGaje Kos. V tandemu z ilustratorkoAno Zavadlavsta ustvarili svežo in zabavno slikanicoOBISK, ki govori o prijateljstvu med lenivcem in tapirjem. Preostali slikanici sta prevodni. Zgodbokanadske avtoriceNadine Roberto zajčiciŠPELCI, ki jo je prevedlaAna Barič Moder, je upodobila slikarkaMaja Kastelic. Predstavitev bomo zaključili z zanimivimi prigodami pametne psičke Sonje ruskega pisatelja Andreja Usačjova, ki jih je ilustriral Evgenij Antonenkov. SlikanicoPAMETNA PSIČKA SONJAje v slovenski jezik prevedlaBreda Rajar.

Prisrčno vabljeni!

Irena Matko Lukan

urednica otroškega leposlovja

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Za informacije: Služba za odnose z javnostmi, Laura Štraus, 01/241 3004, 041 764 565

Foto: MKZ

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!