Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Formula 1 spet najbolje gledana, dirka v znamenju tragedije ...

formula 1 je tokrat gledalce dobesedno prikovala pred male ekrane, saj je bila dirka izjemno napeta, seveda pa je bila tudi polna žalosti ob smrti mladega dirkača dan prej ...

Pozdravljeni,

formula 1 je tokrat gledalce dobesedno prikovala pred male ekrane, saj je bila dirka izjemno napeta, seveda pa je bila tudi polna žalosti ob smrti mladega dirkača dan prej ...

TV3 spet najbolj gledana

Po poletnem premoru je formula 1 spet prikovala gledalce pred male zaslone

Po avgustovskem premoru se je formula 1 vrnila na male ekrane. Očitno so gledalci dirko za Veliko nagrado Belgije v Spa Francorchampsu že nestrpno čakali, saj je bila tudi tokrat TV3 najbolj gledana televizija v času neposrednega prenosa (15.44 SHR v skupini 18-64, vir: AGB Nielsen). Dirka je bila tokrat še posebej polna čustev, saj se je dan prej na dirki formule 2 smrtno ponesrečil 22-letni francoski dirkač Anthoine Hubert, dober prijatelj Charlesa Leclera, ki je tokrat na dirki tudi prvič v karieri zmagal.

“Toje bila odlična, a tudi žalostna dirka in prva zmaga za Leclerca, ki bi si zagotovo želel te sanje izpolniti v drugačnih okoliščinah. A imel je vse niti dirke v svojih rokah, bil je prehiter za oba Mercedesa,” pravi komentator dirk za F1 na TV3 Andraž Zupančič, medtem ko njegov sokomentator Dušan Lukič dodaja: “Charles Lecler je v Belgiji dosegel svojo prvo zmago v Formuli 1 into27 let za tem, ko je na istem mestu ta uspeh dosegel tudi mladi Michael Schumacher, ki je kasneje Ferrariju prinesel kopico zmag in naslovov. A kljub temu, da steza v Belgiji ustreza Ferrariju, se je moral krepko potruditi, da se je ubranil napadov Lewisa Hamiltona.”

Hamilton je iz dirke izvlekel veliko več, kot je verjetno tudi sam pričakoval, enako Bottas, saj je imel Vettel veliko težav z dirkalnikom in ni bil dovolj hiter za zmagovalne stopničke. Red Bull je z Albonom prišel do dobrihtočk, Verstappen pa je napravil napako na startu in potem odstopil s trčenjem v Eau Rougu.Toje bila napaka Nizozemca, ki je letos še nismo pogosto videli.

Zagotovo je bilatoveč kot zanimiva dirka, ki je dobra popotnica za Monzo čez en teden. Za napetost so skrbeli tesni dvoboji na stezi za vsa mesta in kar nekaj trčenj, ki so dodatno začinila odlično dirko na eni zadnjih pravih dirkaških stez. Zato je že jasno, da bo tudi dirka v Monzi izjemno napeta, saj se pri Mercedesu ne bodo predali že vnaprej. Leclerc bi seveda rad zmagal še pred Ferrarijevimi domačimi navijači, po drugi strani pa bitoradi tudi drugi - ne le Hamilton, ampak predvsem tudi Leclercov moštveni kolega Sebstian Vettel, ki v Belgiji ni prišel na zmagovalne stopničke – pa tudi Max Verstappen, ki je dirko v Spaju končal v ograji. Zato nikar ne zamudite prenosa naslednji konec tedna.

Pred male ekrane vas vabimo:

Sobota, 7. septembra:

14:55Formula 1, VN Italije – kvalifikacije, prenos

Nedelja, 8. septembra:

11:30Formula 2, dirka v Italiji (Monza)

14:15Oddaja pred dirko F1 s Katarino Jurkovič, sezona 2019

15:10Dirka formule 1 za Veliko nagrado Italije, prenos

20:00Formula 3, Dirki v Italiji (Monza)

Če potrebujete še kakšen dodaten material, smo vam na voljo. Besedilo in fotografiji zmagovalca dirke in tragično preminulega dirkača sta v priponki.

--

Sonja Javornik

stiki z javnostmi TV3

Foto: TV3

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!