Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Napovedujemo 5. Festival celostnega zdravja DAO YAH

Med 1. in 3. oktobrom bo v Cankarjevem domu v Ljubljani potekal 5. Festival celostnega zdravja DAO YAH. Festival bo tokrat potekal pod novim okriljem družbe Proevent, ki po Sloveniji na različnih lokacijah utrjeno organizira še 10 drugih velikih festivalov in dogodkov. DAO YAH bo potekal sočasno na isti lokaciji, kot Festival za tretje življenjsko obdobje. Rdeča nit obeh festivalov bo zato prepletena pod geslom Zdravo staranje – kako preprečiti demenco.

Napovedujemo 5. Festival celostnega zdravja DAO YAH

Ljubljana, 3.september 2019– Med 1. in 3. oktobrom bo v Cankarjevem domu v Ljubljani potekal 5. Festival celostnega zdravja DAO YAH. Festival bo tokrat potekal pod novim okriljem družbe Proevent, ki po Sloveniji na različnih lokacijah utrjeno organizira še 10 drugih velikih festivalov in dogodkov. DAO YAH bo potekal sočasno na isti lokaciji, kot Festival za tretje življenjsko obdobje. Rdeča nit obeh festivalov bo zato prepletena pod geslomZdravo staranje – kako preprečiti demenco.

O FESTIVALU ZA CELOSTNO ZDRAVJE

Že dolgo vemo, da sta skrb za fizično in mentalno zdravje neločljiva in da je zatov prvi vrsti odgovoren prav vsak posameznik. Ravno stomiselnostjo so se organizatorji odločili pripraviti dogodek, ki bo na enem mestu odgovoril na vprašanja o tem, kako lahko sami poskrbimo za svoje zdravje, kako lahko skupaj celimo energijo sveta in predvsem kako lahko posamezniki poskrbimo za boljši svet.

Festival celostnega zdravja DAO YAH, katerega ime označuje kitajsko tradicionalno medicino(DAO), svoje korenine najde v treh temeljnih vedah, in sicer v jogi(Y), indijski ajurvedski medicini(A)in evropski homeopatiji(H), nastali že v stari Grčiji. Velik poudarek pa bodo organizatorji dali tudi nato, kako hrana vpliva na zdravje in kako lahko tudi povzroči bolezen.

PROGAM

V sodelovanju z akademsko izobraženimi strokovnjaki, zdravniki, farmacevti in biologi bodo organizatorji tudi tokrat snovali tridnevni festival, prežet s številnimi nasveti, predavanji in delavnicami ter sejemsko razstavo, polno izdelkov in idej za boljši vsakdan. Izobraževalni program bo potekaldrugi dan festivala, natančneje v sredo,2. oktobra, v Kosovelovi dvorani,delavnice pav dvorani M3.

Mag. Petar Papuga, dr. medbo predaval na temometod preprečevanja in zgodnjega prepoznavanja demence,prof. dr. Primož Rožmanbo predaval na temostaranja matičnih celic,Biljana Dušić, dr. med. bo predavala na temoayurvedskega vidika demence,prof. dr. Samo Kreftbo predaval na temofitoterapije in pomena rastlin pri težavah,dr. Lucija Mulej Mlakarpa bo predavala na temoantropološkega staranja.

Predavanja so za obiskovalce plačljiva, vstop na sejmišče pa je brezplačen.

Program spremljajte na spletni strani Festivala za celostno zdravje DAO YAH.

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!