Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

ZADNJE JAVNO VODSTVO

v nedeljo, 8. septembra 2019, ob 11. uri v Razstavišču Narodne galerije (Prešernova cesta 24, Ljubljana).

Lepo Vas vabimo naZADNJE JAVNO VODSTVOPO PRVI VELIKI PREGLEDNI RAZSTAVI O SCENOGRAFIJI NA SLOVENSKEMPROSTOR V PROSTORU: Scenografija na Slovenskem do leta 1991pod vodstvom avtorice razstave mag. Ane Kocjančičv nedeljo, 8. septembra 2019, ob 11. uriv Razstavišču Narodne galerije(Prešernova cesta 24, Ljubljana).

Skozi razstavoProstor v prostoru: Scenografija na Slovenskem do leta 1991vas bo popeljala avtorica razstave, umetnostna zgodovinarkamag. Ana Kocjančič. Privlačna, interaktivna in vizualno bogata razstava podaja vpogled v različne oblike in razvoj slovenske scenografije. Na ogled je več kot 220 razstavljenih del več kot 70 snovalcev odrskega prostora.Razstavo je pripravilSlovenski gledališki inštitutv sodelovanju zNarodno galerijo. Postavitev konstrukcije je potekala ob tehničnem sodelovanjuSNG Opera in balet Ljubljana.Več o razstavi

Foto: Anže Grabeljšek

Vstopnina: 7,5 eur / 5,5 eur.T:01 24 15 418, E:trgovina@ng-slo.si

Lepo vabljeni!

- + -

Avtorica razstave mag. Ana Kocjančič

Umetnostna zgodovinarka mag. Ana Kocjančič (1977) je leta 2006 na Oddelku za umetnostno zgodovino Filozofske fakultete v Ljubljani končala podiplomski študij na temoScenografija v slovenskih dramskih gledališčih med obema vojnama (1918–1941). Bila je strokovna sodelavka za področje scenografije in gledališke tehnike pri pripravi novega gledališkega terminološkega slovarja ter soavtorica izdane publikacije (2007, SAZU, Ljubljana). Trenutno je zunanja strokovna sodelavka Slovenskega gledališkega inštituta. Raziskuje zgodovino slovenske scenografije, njeno povezavo z razvojem slovenske likovne umetnosti in vplive evropskih gledaliških gibanj ter evropske likovne umetnosti na njen razvoj. Je avtorica člankov in televizijskih ter radijskih oddaj o razvoju slovenske scenografije doma in v tujini ter avtorica obsežne monografijePROSTOR V PROSTORU: Scenografija na Slovenskem od 17. stoletja do leta 1991, ki jo je izdal Slovenski gledališki inštitut v zbirki Dokumenti.

Slovenski gledališki inštitut, Mestni trg 17, 1000 Ljubljana,

T:(01) 241 58 00,E:slogi@slogi.si,www.slogi.si

Foto: Slogi, Anže Grabeljšek

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!