Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

MED ZVOKI KRAJEV 2019

Petek, 13. september 2019, ob 20. uri, Dvorana Frančiškanskega samostana Kostanjevica v Novi Gorici.

Nova Gorica, 5. 9. 2019

SPOROČILO ZA JAVNOST

MED ZVOKI KRAJEV 2019

Petek, 13. september 2019, ob 20. uri,

Dvorana Frančiškanskega samostana Kostanjevica v Novi Gorici.

Valentina Danelon, violina

Cristina Santin, klavir

Ob iztekajočem se poletju vabimo na letošnji zadnji koncert na slovenskem delu skupnega ozemlja v sklopu festivala Nei suoni dei luoghi/Med zvoki krajev, našega tradicionalnega čezmejnega sodelovanja z videmskim društvom Progetto Musica. V petek, 13. septembra, ob 20. uri, bosta v dvorani Frančiškanskega samostana Kostanjevica v Novi Gorici nastopili violinistka Valentina Danelon in pianistka Cristina Santin. Vstop je prost, vabljeni!

V Kulturnem domu Nova Gorica že vrsto let posebno pozornost namenjamo projektom čezmejnega sodelovanja. Tako v mestu, kot širšem goriškem zaledju, večkrat izpostavljamo posebno in strateško pozicijo Nove Gorice in s tem kulturnega doma, ki v vlogi promotorja slovenske glasbene umetnosti vzpostavlja medkulturni dialog s sosednjo Gorico in širšo Furlanijo-Julijsko krajino. Že vrsto let je Kulturni dom Nova Gorica ob podpori Mestne občine Nova Gorica vključen tudi v festival Med zvoki krajev/Nei suoni dei luoghi, ki si v poletnem času prizadeva z glasbo plemenititi kulturno dediščino številnih zanimivih krajev v Italiji in Sloveniji, od lanskega leta tudi na Hrvaškem. Letošnji festival, ki beleži že svojo 21-letnico, ponuja petintrideset prireditev v številnih krajih Furlanije Julijske krajine, Veneta, Slovenije in Hrvaške. Prizorišča kot so gradovi, cerkve, vile in gledališča so povezana s spremljevalnimi dogodki v obliki vodenih ogledov, degustacij, predavanj in koncertov.

V petek, 13. septembra, ob 20. uri, bosta v dvorani Frančiškanskega samostana Kostanjevica v Novi Gorici nastopili violinistka Valentina Danelon in pianistka Cristina Santin. Pred nami bo zanimiv program z melodijami za violino in klavir ter plesi Vzhodne Evrope, ki ga tvorijo dela skladateljev iz obdobja fin de siècle. Med te sodijo predvsem tisti, ki so bistveno prispevali k novejšim etnomuzikološkim raziskavam in sicer do te mere, da so jim dali značilno podobo kompozicije in stila. Na ozemlju, ki se razteza znotraj meja Češke, Nemčije, Madžarske in Romunije so plesi, ljudske pesmi in ljubezen do domovine tisti, ki navdihujejo obliko ter vsebino teh skladb, tako da zanetijo poskočne ritme, virtuoznost in nostalgične melopeje, polne lirizma. Duo bo poustvaril dela A. Dvořáka, J. Brahmsa, B. Smetane, L. Janáčka in B. Bartóka.

Uro pred koncertom, ob 19. uri, bo na lokaciji potekalo brezplačno javno vodenje v italijanskem jeziku. Vstop na koncert je prost. Vabljeni!

Barbara Poša Belingarodnosi z javnostmi / koordinator in organizator kulturnih programov

Kulturni dom Nova Gorica, Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica

E:pr@kulturnidom-ng.si| W:www.kulturnidom-ng.si

T: +3865 335 40 13| M:+386 41 775 089

Foto: Kulturni dom Nova Gorica

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!