Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Socialni demokrati se pripravljamo na 12. Kongres, ki bo potekal v soboto, 9. novembra 2019, v Rdeči dvorani v Velenju

Obveščamo vas, da bo v soboto, 9. novembra 2019, v Rdeči dvorani v Velenju potekal 12. Kongres Socialnih demokratov. Tokratni programsko-statutarni Kongres SD, že dvanajsti po vrsti, odkar je bila z združitvijo socialdemokratskih strank leta 1993 ustanovljena Združena lista Socialnih demokratov, bo odgovoril na vprašanja, kako se morata stranka in družba organizirati za upravljanje velikih sprememb, ki jih prinašajo povezana podnebna, okoljska, ekonomska, socialna, politična in varnostna tveganja pred Slovenijo, Evropo in svetom.

Obveščamo vas, da bo vsoboto, 9. novembra 2019, v Rdeči dvorani v Velenju potekal 12. Kongres Socialnih demokratov. Tokratni programsko-statutarni Kongres SD, že dvanajsti po vrsti, odkar je bila z združitvijo socialdemokratskih strank leta 1993 ustanovljena Združena lista Socialnih demokratov, bo odgovoril na vprašanja, kako se morata stranka in družba organizirati za upravljanje velikih sprememb, ki jih prinašajo povezana podnebna, okoljska, ekonomska, socialna, politična in varnostna tveganja pred Slovenijo, Evropo in svetom.

Te velikanske procese in politike prilagajanja bo stranka identificirala s programskim dokumentom, kongres pa bo moderniziral strankin statut, da se na eni strani dinamizira in poglobi demokratične procese v stranki z novimi pristopi za vključevanje in organiziranje ljudi na vseh ravneh organiziranosti.

Takšna programsko - organizacijska narava kongresa izhaja iz prepričanja, da je socialnademokracija zgodovinsko velike družbene premike dosegala takrat, ko je bila sposobna organizirati družbo za doseganje skupnih ciljev. Ta navdih Socialni demokrati vidimo v svoji dediščini delavskega boja, procesa emancipacije žensk, narodno osvobodilnega gibanja, pa tudi v osamosvojitvi in evropskem povezovanju. Na Kongresu SD bo sodelovalo preko 400 delegatk in delegatov, odprt pa bo tudi za članstvo in javnost.

Socialni demokrati v mesecu septembru in oktobru načrtujemo tudi intenzivno predkongresno dogajanje z enajstmi javnimi tribunami po vsej Sloveniji, na katerih bomo skupaj s članstvom in javnostjo spregovorili o potrebnih odgovorih na nove izzive, ki čakajo Slovenijo v prihodnjih desetletjih. V tem predkongresnem času bomo v SD predstavili tudi nekaj inovativnih pristopov za vodenje javne razprave.

Več dodatnih informacij vam bomo posredovali ob naslednjih napovedih dogodkov.

Prijazne pozdrave,

Služba SD za odnose z javnostmi

Socialni demokratiLevstikova 151000 Ljubljanatel.:+386 1 2444 100e-pošta:pr@socialnidemokrati.siwww.socialnidemokrati.siTwitter: @strankaSDFacebook:www.facebook.com/socialnidemokrati.si

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!