Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

DAN KOBILARNE LIPICA Z GLASBENO-KONJENIŠKIM SPEKTAKLOM "BELI LIPICANCI IN ČRNA KITARA" BO V NEDELJO, 6. OKTOBRA

Zaradi neugodne vremenske napovedi za 8. september je celotno dogajanje Dneva Kobilarne Lipica prestavljeno na nedeljo, 6. oktobra. Več kot 40 belih lipicancev bo tako zaplesalo na največje uspešnice Vlada Kreslina z Malimi bogovi in Policijskim pihalnim orkestrom mesec dni kasneje od prvotno predvidenega datuma. Vse prodane vstopnice ostajajo veljavne tudi 6. oktobra, ko bosta obiskovalce v Lipico pritegnila pester celodnevni program in nastop izjemne šepetalke konjem Magnificent Maelle.

DAN KOBILARNE LIPICA Z GLASBENO-KONJENIŠKIM SPEKTAKLOM "BELI LIPICANCI IN ČRNA KITARA" BO V NEDELJO, 6. OKTOBRA

Zaradi neugodne vremenske napovedi za 8. september je celotno dogajanje Dneva Kobilarne Lipica prestavljeno na nedeljo, 6. oktobra. Več kot 40 belih lipicancev bo tako zaplesalo na največje uspešnice Vlada Kreslina z Malimi bogovi in Policijskim pihalnim orkestrom mesec dni kasneje od prvotno predvidenega datuma. Vse prodane vstopnice ostajajo veljavne tudi 6. oktobra, ko bosta obiskovalce v Lipico pritegnila pester celodnevni program in nastopizjemne šepetalke konjem Magnificent Maelle.

V edinstvenem spektakluBeli lipicanci in črna kitarabodo v nedeljo, 6. oktobra, zablesteli vsi najlepši beli konji iz Lipice. Kreslinovi Mali bogovi in glasbeniki Policijskega pihalnega orkestra bodo doživetje elegance lipicancev prepletli s čutnimi melodijami in priigrali dih jemajoči konjeniško-glasbeni spektakel z začetkom ob 15. uri.

Legendarni Vlado Kreslin se veseli nastopa v Lipici, saj bodo beli lipicanci tokrat prvič "zaplesali" na njegovo glasbo. Kot pravi, tudi sam na trenutke še vedno težko verjame, da se botores zgodilo. Obenem pa je trdno prepričan, da se oktobra v Lipici obeta glasbeno-konjeniški spektakel, ob katerem se od navdušenja zvrti:"Vsi, ki jim povem, da bodo lipicanci plesali na našo glasbo, pravijo: Vlado, pa sajtoni mogoče. Sajtone gre.\" Tudi sam težko verjamem in komaj čakam, da vidim ta čudež!"

Lipicanske kobile, brez katerih ne bi bilo več kot 400-letne zgodbe o Lipici, bodo prvo nedeljo v oktobru nastopile ob skladbiTisoč let, ob skladbiOd višine se zvrtipa bo navdušil solo nastop čudovitega visoko izšolanega lipicanca. Skrivnost ostaja le še, kako bodo beli konji pospremili legendarno skladboTista črna kitara.

"Dan Kobilarne Lipica je največja in najbolj priljubljena prireditev v Lipici. Z izjemnim programom, ki ga prinaša letos, je zagotovo ena najlepših priložnosti za stik z lipicanci in doživetje vsega, kar Lipica ponuja," je prepričan direktor Holdinga Kobilarna Lipica, d.o.o. Matej Oset.

Zato velja vsem prijateljem Lipice in lipicanca 6. oktobra povabilo v Lipico. Na ta dan se bodo med več kot 300 lipicanci vse od 10. ure dalje zvrstile celodnevne delavnice in animacije za otroke, obenem pa bo Dan Kobilarne Lipica priložnost za ogled predstavitve kovanja in sedlanja ter otroška doživetja s poniji in družinske vožnje s kočijo. Obiskovalci bodo lahko spoznali tudi lipicance iz Združenja rejcev lipicanca Slovenije in Postaje konjeniške policije Ljubljana, medtem ko bo dan doživetij v Lipici zaokrožila slastna in sladka kulinarična ponudba.

Vsi, ki so vstopnice za Dan Kobilarne Lipica že kupili, si bodo lahko z njimi ogledali Dan Kobilarne Lipica in spektakel "Beli lipicanci in črna kitara" tudi 6. oktobra.

Foto: Mitja Božič, Kobilarna Lipica / Mediaspeed, Sibil Slejko, Miro Majcen, Valter Leban

Dan Kobilarne Lipica:http://bit.ly/2m1zT0o

Služba za odnose z javnostmi Kobilarne Lipica

Kobilarna Lipica | Lipica 5, 6210 Sežana | M: 041 750 728 | E:pr@lipica.org| W:www.lipica.org

Foto: Mitja Božič, Kobilarna Lipica / Mediaspeed, Sibil Slejko, Miro Majcen, Valter Leban

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!