Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Banka Slovenije: Novost na področju varnosti potrošnikov pri plačevanju v okviru spletne trgovine: zahteva po dodatnem elementu preverjanja avtentičnosti uporabnika

14. septembra 2019 stopa v veljavo novost na področju varnosti potrošnikov pri plačevanju v okviru spletne trgovine. Ponudniki plačilnih storitev bodo morali namreč po novem avtentičnost stranke preveriti z najmanj dvema ustreznima elementoma in na ta način potrošniku zagotoviti varno plačevanje v spletni trgovini.

Spoštovani,

14. septembra 2019 stopa v veljavo novost na področju varnosti potrošnikov pri plačevanju v okviru spletne trgovine. Ponudniki plačilnih storitev bodo morali namreč po novem avtentičnost stranke preveriti z najmanj dvema ustreznima elementoma in na ta način potrošniku zagotoviti varno plačevanje v spletni trgovini. Ker večina slovenskih ponudnikov plačilnih storitev avtentičnost trenutno preverja samo z enim takim elementom in je implementacija nove rešitve lahko kompleksna, se je Banka Slovenije, po zgledu pristojnih organov držav Evropske unije, odločila za prehodno obdobje. Pri dolžini prehodnega obdobja bomo upoštevali usmeritve Evropskega bančnega organa, ki bodo znane predvidoma do konca leta.

Več o tem v priloženem sporočilu za javnost.

Lep pozdrav

BANKA SLOVENIJEEvrosistemOdnosi z javnostmiE-naslov:pr@bsi.siInternetni naslov:http://www.bsi.si

Foto: BANKA SLOVENIJE

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!