Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

TIC Ajdovščina na novi lokaciji

Turistično informacijski center Ajdovščina se je s prvimi septembrskimi dnevi preselil v središče mesta. Stavba, kjer je bila nekoč prodajalna čevljev Peko, je tako dobila novo podobo, TIC pa prostore, v katerih bo obiskovalcem mesta veliko bolj pri roki kot prej. Prenovo je zasnoval ajdovski arhitekturni studio Pikaplus.

TIC Ajdovščina na novi lokaciji

Turistično informacijski center Ajdovščina se je s prvimi septembrskimi dnevi preselil v središče mesta.Stavba, kjer je bila nekoč prodajalna čevljev Peko, je tako dobila novo podobo, TIC pa prostore, v katerih bo obiskovalcem mesta veliko bolj pri roki kot prej. Prenovo je zasnoval ajdovski arhitekturni studioPikaplus.

Pred dobrimi osmimi leti se je Turistični informacijski center Ajdovščina (TIC) preselil iz stolpa št. 12 v Hišo mladih. S selitvijo na Prešernovo ulico, neposredno na vstopu v Kastro, pa bo zagotovo popestril življenjski utrip mestnega središča. Manjka zgolj še nekaj zadnjih detajlov, da bo popolnost prenove sklenjena. Stavba je tudi sicer zanimiva zaradi svoje trikotne oblike, ki jo na eni strani oklepa z repenskim kamnom tlakovana Prešernova ulica, ob desni stranici pa urejena potka vodi med vrtovi do parkirišča za starim mlinom.

Občina Ajdovščina je z lastniki stavbe podpisala najemno pogodbo, TIC bo tako poleg zanimive zunanjosti skladen tudi v notranjosti. Največja atrakcija je igriv zemljevid Vipavske doline, ki vključuje lokalne posebnosti, privlačne za obiskovalce. Zemljevid je na pobudo TIC-a oblikovno zasnovala Ajdovka Tea Goljevšček. Prostori TIC-a so v novi stavbi dovolj veliki, svetli in že od zunaj prijazno vabijo po informacije. Osnovni dejavnosti TIC-a sta promocija turistične destinacije Vipavska dolina ter posredovanje informacij turistom, ob tem pa tudi vozlišče vseh, ki se s turizmom v dolini ukvarjajo.

Če v prihodnje ne želite več prejemati naših obvestil, se lahkoodjavite tukajPomislite na varovanje okoljapreden sporočilo natisnete po nepotrebnem.

Turistično informacijski center AjdovščinaPrešernova ulica 95270 AjdovščinaT:+386 5 365 91 40GSM:+386 31 355 110

Foto: TIC

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!