Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

POT MED GLEDALCE ZAČENJA FILM IGOR IN ROSA – INTIMNA DRAMA O LJUBEZNI Z BORISOM CAVAZZO, LUNETTO SAVINO IN BRANKOM ĐURIĆEM – ĐUROM

Z današnjo premiero v Kinu Dvor začenja svojo pot med gledalce celovečerni film Igor in Rosa, intimna drama o navidezno izgubljeni in ponovno pridobljeni ljubezni, ki je nastala v slovensko-italijanski koprodukciji. Igralca Boris Cavazza in Branko Đurić – Đuro sta nekaj filmskih prizorov aprila lani odigrala tudi v Lipici in obenem postala botra lipicanskih žrebičkov Pluta Samire XXVIII in Conversana Thoryse I.

POT MED GLEDALCE ZAČENJA FILMIGOR IN ROSA– INTIMNA DRAMA O LJUBEZNI Z BORISOM CAVAZZO, LUNETTO SAVINO IN BRANKOM ĐURIĆEM – ĐUROM

Z današnjo premiero v Kinu Dvor začenja svojo pot med gledalce celovečerni filmIgor in Rosa,intimna drama o navidezno izgubljeni in ponovno pridobljeni ljubezni, ki je nastala v slovensko-italijanski koprodukciji. Igralca Boris Cavazza in Branko Đurić – Đuro sta nekaj filmskih prizorov aprila lani odigrala tudi v Lipici in obenem postala botra lipicanskih žrebičkovPluta Samire XXVIIIinConversana Thoryse I.

Lunetta Savinov vlogiRoseinBoris Cavazzav vlogiIgorjav filmski zgodbi živita pod isto streho, a se bolj ali manj uspešno izogibata drug drugemu, čeprav sta skupaj že dolga leta. Zaradi določenih dogodkov je njun odnos razpadel, povsem drugi razlogi pa bodo slovensko-italijanski par znova združili.

Zgodba filmaIgor in Rosaje namreč zgodba o podiranju meja med deželami, med ljudmi, med generacijami ter med telesom in dušo, pa tudi med srcem in razumom. Film je dolgometražni igrani prvenec režiserkeKatja Colja, ki je del filmske zgodbe lani posnela v Lipici in ambientu hotela Klub za nekaj časa vdahnila novo življenje.

Ob nastajanju filma, ki sicer ne vključuje prizorov s konji, sta igralcaBoris CavazzainBranko Đurić – Đuroizkoristila proste trenutke zato, da sta navezala stik z bitji, ki v Lipici pritegnejo največ pozornosti, in njihovimi črnimi žrebeti. Tako jeBoris Cavazzapostal boter prvorojenega žrebičkaPluta Samire XXVIII,Branko Đurić - Đuropa boter žrebičkaConversana Thoryse I.

Srečanje z žrebičkoma in prevzem botrstva sta na prav poseben način pospremila snemanje celovečernega igranega filma, ki je večinoma nastal na Tržaškem Krasu in mednarodno premiero doživel junija na mednarodnem filmskem festivalu v Šanghaju. V prihodnjih dneh si bodo film lahko ogledali gledalci Kina Dvor, 17. septembra pa bo tudi na programu Festivala slovenskega filma v Portorožu.

Slovenski koproducent filmaIgor in Rosaje Igor Pediček iz produkcijske hiše Casablanca, ki je sodelovala tudi v koprodukciji filmaNa nikogaršnji zemlji, nagrajenega z Oskarjem za najboljši tujejezični film leta 2002. FilmIgor in Rosaje sicer nastal s finančno podporo Slovenskega filmskega centra, RTV Slovenija, Viba filma, Pianeta Zero, italijanskega ministrstva za kulturo, FVG AV Fund, FVG filmske komisije, RAI in Eurimages. Italijanski producent filma je Minimum Fax Media.

Foto: Kobilarna Lipica / Mediaspeed in Casablanca

Služba za odnose z javnostmi Kobilarne Lipica

Kobilarna Lipica | Lipica 5, 6210 Sežana | M: 041 750 728| E:pr@lipica.org| w:www.lipica.org

Foto: Kobilarna Lipica / Mediaspeed in Casablanca

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!