Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

SZJ - Letno poročilo prijavne točke Spletno oko

obveščamo vas, da je izšlo letno poročilo prijavne točke Spletno oko za leto 2018. V njem predstavljamo ključne podatke o prijavah in njihovi obravnavi v preteklem letu ter druge aktivnosti naše prijavne točke.

Spoštovani,

obveščamo vas, da je izšloletno poročilo prijavne točke Spletno oko za leto 2018.V njem predstavljamo ključne podatke o prijavah in njihovi obravnavi v preteklem letu ter druge aktivnosti naše prijavnetočke.

Vlanskem letusmo od350prejetih prijavdomnevnih posnetkov spolnih zlorab otrok v159primerih ocenili, da gre dejansko za tovrstne posnetkein v skladu s tem obveščali organe pregona in prijavnetočke v tujini. Posnetki so najpogosteje prikazovaližrtve, stareod11do 15let.Hkrati tako kot že nekaj let zaznavamo večji delež posnetkov, na katerih so žrtvenajmlajši otroci, stari do 6 let.Tose sklada s podatki tujih prijavnihtočk, ki jih tudi povzemamo v poročilu.Na področju sovražnega govora smo laniod591prejetih prijav35 primerovklasificirali kotdomnevno nezakonite in jih v skladu s tem posredovali Policiji.Vsebinsko so prevladovaliprimeri sovražnega govora, uperjenega proti osebam zaradi njihovenarodnostiter primeri, uperjeni protipripadnikom islamske veroizpovedi ter proti prebežnikom.

Povezave:

-Na tej povezavi si lahko preberete podrobnejše sporočilo za javnost ob izdaji letnega poročila.

- Letno poročilo je dostopnona tej povezavi.

Hkrati vas želimo ponovno opozoriti, da bo jutri,17. 9., potekal že deveti posvet na temo zlorab otrok na internetu. Program in informacije o dogodku si lahko ogledate na sledeči povezavihttps://www.spletno-oko.si/posvet-e-zlorabe/9-posvet-e-zlorabe-otrok-2019.

Če sporočil za javnost ne želite več prejemati se lahko odjavitetukaj.

Lepo vas pozdravljam,

Andrej Motl

Univerzav Ljubljani

Fakultetaza družbene vede

Andrej MotlVodja področja / Head of Department

PrijavnatočkaSpletno oko/ HotlineSpletno oko

Center za družboslovno informatiko / Centre for Social Informatics

Fakultetaza družbene vede/Facultyof Social SciencesKardeljeva ploščad 5, SI-1000 Ljubljana, Slovenija / Slovenia

www.fdv.uni-lj.si

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!