Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Kako je tehnologija v zadnjih 50 letih spremenila svet?

Podobno kot drugi veliki izumi v zgodovini človeštva je tudi tehnologija na nepredstavljiv način popolnoma spremenila naša življenja. Ustvarila je popolnoma nov svet, spremenila naše dojemanje okolja, naše navade in prinesla neskončno priložnosti. Čez čas smo se čedalje bolj začeli zanašati na tehnologijo in sedaj si preprosto več ne moremo predstavljati življenja brez nje.

Kako je tehnologija v zadnjih 50 letih spremenila svet?

Podobno kot drugi veliki izumi v zgodovini človeštva je tudi tehnologija na nepredstavljiv način popolnoma spremenila naša življenja. Ustvarila je popolnoma nov svet, spremenila naše dojemanje okolja, naše navade in prinesla neskončno priložnosti. Čez čas smo se čedalje bolj začeli zanašati na tehnologijo in sedaj si preprosto več ne moremo predstavljati življenja brez nje.

Kako je tehnologija spremenila način dojemanja in ustvarjanja umetnosti

Svet umetnosti, od abstraktne do digitalne umetnosti, so spreminjale različne inovacije, nove metode, tehnike in trendi. V zadnjih nekaj desetletjih sta se umetnost in tehnologija povezali bolj kot kadarkoli prej in pametni telefoni so bili pomemben del tega procesa.

Kamere na telefonih se nenehno razvijajo in izboljšujejo ter z vsakim novim modelom pametnega telefona nudijo nove funkcije in boljšo kakovost posnetkov. Samsung je letos, na primer, pri najnovejši Galaxy A seriji predstavil prvo rotirajočo kamero z 48 milijoni slikovnih pik, ki je ni mogoče primerjati z nobeno kamero pametnega telefona doslej. Prav tako je novi Samsung Galaxy Note10 pridobil naziv najboljše naprave glede na kakovost slike, zahvaljujoč posodobljenemu nočnemu načinu in inteligenci razširjene resničnosti. Poleg tega lahko uporabniki na daljavo upravljajo kamero z revolucionarnim S Pen pisalom in tako preklapljajo med različnimi načini fotografiranja, povečujejo ali pomanjšujejo sliko, prehajajo med glavno in sprednjo kamero ter dodajo osebna umetniška dela.

Novi Samsung Galaxy Tab S6 tablični računalnik zasnovan tako, da je popolna naprava za vse kreativne duše. Umetnica in fotografinja Coco Capitán uporablja to vrhunsko, napredno napravo, saj se odlično sklada z njenim življenjskim slogom na poti. Samsung Galaxy Tab S6 ji omogoča, da ga drži z eno samo roko, medtem ko skicira koncept ali piše besede, ki jih nato spremeni v umetnino.

Vse te naprave so spremenile tradicionalno dojemanje fotografije, filmskega ustvarjanja in vizualne umetnosti, saj sta ustvarjanje in uživanje v umetnosti veliko enostavnejša in dostopnejša.

Kako je tehnologija spremenila način poučevanja in učenja

Tehnologija je načine izobraževanja in učnih metod obrnila na glavo. V preteklosti je bilo iskanje informacij, vključno s študijem in poučevanjem, dolg in naporen proces. Dandanes tehnologija omogoča hitrejši dostop do informacij kot kadarkoli prej, s čimer je izobraževanje postalo dostopnejše.

Na primer, raziskava, ki jo je družba Samsung predstavila na dogodku IFA 2019, kaže, da 73 % Evropejcev verjame, da je televizija izboljšala njihove življenjske sposobnosti - pa naj gre za znanje novega tujega jezika, nov šport ali prostovoljne dejavnosti. Razvoj televizije, tako v smislu vrhunskega tehnološkega napredka, kot je na primer 8K, kot tudi visokokakovostnih in raznolikih vsebin, ki so na voljo, ima močan vpliv na številne vidike naših življenj.

Poleg televizije, za učenje in raziskovanje novih stvari potrebujemo zgolj prenosnik ali pametni telefon ter dobro internetno povezavo.

Na srečo, tehnološke družbe, kot je Samsung, nenehno delajo na izboljšanju hitrosti in dostopnosti internetnega omrežja, rezultat teh prizadevanj pa je 5G povezljivost. Zahvaljujoč svoji izjemno visoki hitrosti, pa tudi zanesljivi in stabilni povezljivosti, lahko uporabniki po vsem svetu brez težav dostopajo do spleta.

Kako je tehnologija spremenila način življenja

Z leti je tehnologija ustvarila nešteto priložnosti, ki so spremenile način življenja in opravljanja gospodinjskih opravil. S Samsung robotskimi sesalniki bodo uporabniki imeli več časa za uživanje v prostem času, saj bodo lahko čiščenje prepustili malemu pomočniku. Sesalnik bo izračunal najučinkovitejšo pot, dosegel tudi težko dostopna mesta in posesal tudi mesta, ki jih drugače težje dosežete, kot na primer pod posteljami in drugim pohištvom.

Poleg tega Samsung kuhinjske inovacije ne samo, da vplivajo na naše vsakdanje življenje, temveč so že pripomogle k zmanjšanju količine odpadkov, ki jih proizvedemo v našem domu. Samsung je šel še korak naprej in napovedal še tesnejše sodelovanje z družbo Whisk, razvijalcem pametne platforme za hrano. Samsung in Whisk z integracijo s Samsung napravami, kot so inteligentni nakupovalni seznami na Family Hub hladilnikih, omogočajo prijetnejšo in okolju prijazno kuharsko izkušnjo za vso družino.

Prvi desetletji 21. stoletja sta napredno tehnologijo prinesli v naše domove in življenje, kar je spremenilo naš način življenja. Ne moremo vedeti, kaj nam bo prinesla prihodnost, a nekaj je gotovo - svet čez par desetletij bo zagotovo precej drugačen od današnjega.

Samsung letos obeležuje pomemben jubilej – neverjetnih 50 let delovanja. Poleg inovacij in tehnologije je bila skrb za uporabnike po vsem svetu in njihove potrebe že od samega začetka jedro misije ter vizije družbe Samsung. Prav zato se je Samsung odločil, da bo to pomembno obletnico v Sloveniji praznoval tako, da bo podaril svojo vrhunsko tehnologijo in izdelke tistim, ki jih najbolj potrebujejo ter tako olajšali življenje številnim. Zaposleni pri družbi Samsung bodo ravno tako sodelovali pri številnih prostovoljskih dejavnostih, ki bodo prispevale k lokalni družbi.

Poleg aktivnosti na področju družbene odgovornosti, se je Samsung odločil, da bo to pomembno obletnico obeležil s prvovrstnimi uporabniškimi izkušnjami in svoje uporabnike razveselil z vrhunskimi promocijami.

Iris Horvat

Account Manager

Dunajska 5

1000 Ljubljana, SloveniaT+386 (0)1 434 26 65| M+386 (0)40 16 88 51iris.horvat@grayling.comgrayling.com

Winner of SABRE Awards EMEA Public Affairs Consultancy of the Year 2019

Winner of SABRE Awards EMEA Eastern European Consultancy of the Year 2016

Foto: Samsung

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!